Trauma dupa rinoplastie

15-12-2015
andrrra_
Nu este medic/terapeut
andrrra_
Buna, tuturor. Am o parere foarte buna despre mine, dar de cativa ani observasem ca ceva la nivelul fetei ma strica, insa nu stiam ce.Pana la un moment dat cand am realizat ca nasul meu are imperfectiuni vizibile.Era mare, avea cocoasa, pentru ca ma lovisem cand eram mica, iar varful lui se lasa in jos foarte mult, cel mai mult cand zambeam, si pozele erau stricate. Asa ca m-am hotarat sa apelez la operatia de rinoplastie. M-am informat mult, am citit, am fost la mai multi doctori, in decurs de un an, eram foarte hotarata si fericita de decizia pe care o luasem. Imi voiam nasul doar fara si cocoasa si sa aiba varful putin mai ascutit. Saptamana trecuta m-am internat, am facut operatia, dupa eram bandajata, puteam sa vad doar varful putin, eram multumita, chiar cum il voiam eu, exact la fel. Insa, internata in spital in fiecare dimineata incepusem sa ma uit la pozele vechi cu mine, si nu vedeam niciun defect, ma vedeam foarte frumoasa si cu nasul asa, am inceput sa gandesc altfel si sa ma apreciez asa cum sunt. Am incercat sa imi opresc aceste ganduri, pentru ca ma consumam mult. Ieri era ziua externarii, cea mai fericita zi pentru mine, trebuia sa imi dea jos bandajul, sa mi-l refaca si plecam acasa. Mi l-a dat jos, iar o ora m-a lasat sa stau in salonul meu pentru a se aerisi putin, ca dupa sa imi puna alt bandaj, cand m-am vazut in oglinda am avut un soc enorm. Am inceput sa plang fara oprire, asistentele si doctorul au venit imediat spunandu-mi ca acum nasul meu este umflat si abia intre 3-6 luni va ajunge la forma lui finala si se desumfla cu timpul, sa nu imi fac griji. 2 ore am plans incontinuu.Mi-am dat seama ca nasul meu vechi ma facea speciala, el imi oferea acea frumusete numai a mea, chiar daca avea imperfectiuni, era potrivit pentru mine. Acum am iarasi nasul bandajat si ii pot vedea doar varful. Dar sunt foarte suparata, chiar imi pare rau ca am facut aceasta operatie, as vrea atat de mult sa dau timpul inapoi, nu as mai face acest lucru a doua oara..nu stiu ce sa mai fac, sa nu ma mai gandesc. Insa, pe de-o parte ma gandesc ca lucru asta a fost sa se intample, eu cred in destin, dar nu stiu cum sa ma mai calmez si sa fiu impacata cu mine
9 comentarii
0
15-12-2015, ora 12:01
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Iata cateva puncte de vedere la care va invit sa reflectati:
- "parerea foarte buna" despre Dumneavoastra se refera "doar" la modul in care aratati? Adica va considerati foarte frumoasa? Apare o contradictie intre felul in care aratati si felul in care ati vrea sa aratati...adica nu este de ajuns cum sunteti. O astfel de situatie poate duce la schimbarea buzelor, a sanilor, a feselor, etc. - intelegeti unde vreau sa ajung?
- operatia reprezinta un eveniment important, iar daca este urmat de o schimbare majora (asa cum pare ca este cazul), este nevoie de timp de readaptare. Dintr-un punct de vedere sunteti aceeasi, din alt punct de vedere sunteti...altfel. Aveti nevoie sa va obisnuiti cu noul "look"
- dintr-o alta perspectiva: chiar credeti ca doar nasul este ceea ce va facea speciala?!
Va recomand sa va concentrati si pe alte lucruri care va definesc, si cum nu puteti da timpul inapoi, este cazul sa priviti inainte. Sunteti mai mult decat nasul Dumneavoastra.
Incercati sa priviti aceasta operatie ca o experienta din care ati invatat ceva important pentru viata. Poate fi o solutie buna sa scrieti ce ati invatat din aceasta experienta. Daca nu veti invata nimic din aceasta experienta, atunci ea va fi cu adevarat o ratare...
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
15-12-2015, ora 12:11
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
In mod normal esteticienii ar trebui sa=si trimita pacientii la psihiatru pt un aviz de specialitate inainte de asemenea interventii pt a exclude dismorfofobia, simptom care-i face pe unii pacienti clienti fideli ai cabinetelor de chirurgie plastica, fie pt a-si micsora fie pt a-si mari anumite parti ale corpului pe care ei le vad permamanent imperfecte !
0
15-12-2015, ora 21:13
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Uite un film pentru tine Alexandra, o fata care crede ca nu e suficient de atractiva si din cauza asta face tot felul de boacane :)

-*

(*modificat de admin)
0
15-12-2015, ora 21:44
andrrra_
Nu este medic/terapeut
andrrra_
Multuumesc frumos de recomandare :)
0
16-12-2015, ora 14:04
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sa-mi spui daca ti-a placut si daca te-ai regasit in personaj ! :)
0
18-12-2015, ora 09:16
andrrra_
Nu este medic/terapeut
andrrra_
Cam de la inceput mi-a dat asa un feeling care nu mi-a placut, si nu am putut sa ma mai uit
0
18-12-2015, ora 13:12
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Da, asa este insa trebuie sa ai rabdare pana la sfarsit ! Explicatia feeling-ului pe care foarte corect l-ai avut este in ultimele 10 minute ale filmului !

Tu cum esti, mai vrei sa slabesti din masa musculara ?! :|
0
24-12-2015, ora 23:26
andrrra_
Nu este medic/terapeut
andrrra_
Hah, ai tinut minte. Vreau doar sa slabesc, indiferent din masa sau altceva:)))
0
25-12-2015, ora 20:20
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Gafele si enormitatile intotdeauna le tin minte si le taxez imediat ! N-ai voie sa slabesti decat din depozitele de grasime, muschii sunt un tezaur de aminoacizi exact ca si cel de aur din Banca Nationala :), niciodata nu trebuie scazut ci crescut continuu daca se poate ! Se accepta scaderi doar pt impasuri temporare precum razboaie, situatii de criza - pt BNR si boli, situatii de izolare, asceza religioasa - pt organism, dupa care zestrea de aminoacizi din muschi trebuie refacuta rapid ! Asta este rostul meselor bogate de sarbatori (Craciun si Paste), evident mai mult pt cei care au tinut postul respectiv ! :)

Cate kilograme ai si ce inaltime ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul