Triregol afecteaza viata sexuala?

16-02-2008
cosmina_08
Nu este medic/terapeut
cosmina_08
As dori daca se poate sfatul unui medic. Vreau sa stiu daca Triregolul poate afecta viata sexuala. Folosesc de aproape 5 ani acest contraceptiv si nu stiu ce se intampla cu mine de nu am aceeasi nevoie de sex ca la inceput. Poate fi din cauza contraceptivelor?
3 comentarii
0
17-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este posibil ca anticoncepţionalele să reducă libidoul. De altfel, 5 ani este limita după care continuarea contracepţiei hormonale comportă riscuri care încep să fie nejustificate.
0
13-06-2008, ora 00:00
pushoney
Nu este medic/terapeut
pushoney
domnule doctor,
am inceputadministrarea tri regol in oct 2004 la sfatul unui medic de la un cabinet de planing. in urma cu ceva vreme insa am aflat ca trebuie facuta o pauza de administrarede 3 luni in fiecare an. intrebarea mea este daca aceasta pauza chiar este necesara si justificata, deoarece folosirea prezervativului dupa o utilizare indelungata a unei metode contraceptive lejere precum cea orala mi se pare deranjanta. as dori sa incep readministrarea la urmatoarea sangerare, ceea ce ar insemna ca am facut pauza doua luni in 4 ani. dar as vrea sa stiu daca e recomandat sa fac asta.
astept cu interes raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat.
0
13-06-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Un mare numar de medici recomanda pauze de 2-3 luni in administrarea anticonceptionalelor. Teoretic, au dreptate, acest lucru ar putea aduce unele avantaje. Practic insa, pe studii foarte ample (facute pe mii de paciente) nu s-a observat vreun avantaj al administrarii cu pauze fata de administrarea continua (adica fara alte intreruperi decat in cele 7 zile la fiecare luna). Fiind vorba exact de Triregol, adica de un anticonceptional care incearca sa imite caracterul fazic al jocului hormonal normal, cu atat mai mult nu este necesara, dupa parerea mea, pauza de 2-3 luni pe an, acest lucru neducand la scaderea reactiilor adverse pe termen lung ale tratamentului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Viața sexuală la vârsta a treia
  • Cum afectează tehnologia viața sexuală?
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  •