Tromboza la nivelul sinusului sigmund si transvers stang

11-08-2008
ellis
Nu este medic/terapeut
ellis
Buna
In data de 11.06 a inceput sa ma doara capul foarte tare. Dupa 2 zile in care am incercat toate analgezicele fara nici un rezultat, am inceput sa vars. Desigur ca m-am speriat si am ajuns la urgenta unde dupa toate analizele si inclusiv tomograf am fost tratata de migrena si am primit o perfuzie de calmante, dupa care m-au trimis acasa. dupa alte 2 zile am fost gasita in stare comatoasa, si am facut crize convulsivante inaugurale, in urma unei punctii au stabilit ca am facut o hemoragie subarahnoidiana. Dupa 4 zile am fost trimisa pt. un Angio Rmn si astfel s-a stabilit ca am un mic angiom venos cerebelos stang; tromboza subacuta cu obstructie completa la nivelul sinusului venos sigmoid si transvers stang si fina heoragie subarahnoidiana temporo-parietala stanga, fara indicatie operatorie neurochirurgicala in prezent. Dupa zece zile de la externare am facut tromboflebita venoasa profunda la brat si antebratul stang. In urma internarii din nou am primit anticoagulante si in prezent sunt sub tratament cu sintrom 3/4 tb/seara, fenobarbital 1tb/seara, detralex 2 tb/zi. Nelamuririle mele sunt urmatoarele: fenobarbitalul am inteles ca produce depedenta, nu exista un alt medicament care sa-l inlocuiasca ?; iar sintromul v-a trebui sa-l iau toata viata? care ar putea sa fie principalul motiv care sa produca aceasta stare pro coagulanta? daca se gaseste cauza si se trateaza voi putea renunta la medicamente?oare venele mele isi vor recapata elasticitatea? oare pot vreodata sa fac un copil? Poate cineva sa-mi raspunda ?
2 comentarii
0
14-08-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Nu va pot raspunde la toate intrebarile, am totusi o sugestie: sa faceti investigatii pentru boli de colagen( in primul rand pentru lupus), dozari al proteinelor C, S, sa consultati si un medic specialist imunolog si un hematolog;Numai bine
0
16-08-2008, ora 00:00
ellis
Nu este medic/terapeut
ellis
Buna ziua! Am faut cateva investigatii pentru anticorpi antifosfolipidici, anti-cardiolipina, antinucleari, anti adn nativ, anti-antigene nucleare solubile (anti- ena) si toate au iesit negative, dar am inteles ca atata timp cat ma aflu sub tratament cu anticoagulante rezultatele nu sunt elocvente.
Inr-ul si timpul Quik se modifica in fiecare saptamana (intr-o saptamana este intre 2-3 si in cealalta e sub 2), atunci totusi ce sa fac?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tromboza și călătoriile cu avionul
  • Tromboza - explicații
  • Riscul de tromboză
  •