Tulburare bipolară | Forumul Medical ROmedic

Tulburare bipolară

36 comentarii 1 2
0
04-04-2019, ora 19:16
Mariaor
Nu este medic/terapeut
Mariaor
Azi a stat o oră cu mine și asta m a bucurat, a întrebat rezistenta cine a dus o acolo și i a explicat că eu am sunat la 112 care prima dată au dus o la urgente iar de la urgente au trimis o acolo, asta a făcut o sa nu mai aibă impresia că eu am băgat o la nebuni, cum spunea, mi a spus că ea nu este nebuna e doar diferita de noi, că are în salon fete care au ceva bipolară de care îi e așa milă, spune că e mai bine că e acolo că le ajută, i a spus rezidentei că o amețesc vitaminele astea și o să ii de-a mai puține, acuma întrebarea mea este până trec săptămânile astea sa îi spun adevărul, să îi spun ce știu de pe acum sau sa mai aștept?azi doar o aprobam, îmi era că dacă îi spun va pleca și nu vroiam asta. Cum e mai bine să procedez daca acum accepta să stea cu mine mai mult?
0
04-04-2019, ora 22:28
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
E in faza de negare, nu vrea sa recunoasca si sa accepte in fata ta ca e bolnava psihic. Primeste si vitamine in injectii, dar primeste si medicamente si cred ca i se spune ce medicamente.

Eu cred ca e mai bine ca tu sa eviti deocamdata subiectul, DAR sa-i ceri rezidentei sa se ocupe ei (medicii si psihologul) de lucrul asta, s-o faca constienta de boala si de necesitatea respectarii tratamentului. Ei au autoritate, doar sunt medici, psiholog, tu, pana nu ai in mana diagnosticul de pe foaia de externare, nu ai niciun argument. Pe foaie o sa-i scrie pe langa diagnostic si "vitaminele" pe care le-a primit si ii sunt recomandate -asa ca dupa externare puteti discuta altfel, ai argumente. Sa faci copii dupa foaie cum o primesti, ca poate o rupe din prima.
0
05-04-2019, ora 00:00
Mariaor
Nu este medic/terapeut
Mariaor
Am sa o sun maine să mă lămurească ce ii spune și ce nu, nu vreau să mă gândesc că va fi externata fara a fi conștientă de ce i se întâmplă
0
05-04-2019, ora 18:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Parerea mea este sa ii spuneti ca a fost diagnosticata cu tulburare afectiva bipolara. Astfel va incepe incet incet sa constientizeze si sa vorbeasca cu cei cu tab care sunt in salon cu ea. Ajuta mult.
2
06-04-2019, ora 11:51
Mariaor
Nu este medic/terapeut
Mariaor
Am vb de ieri cu ea despre asta, mi a spus că crede că are ceva bipolar și i am explicat ce știu până acum, a mutat o deja la liber, sper și mă rog sa fie dintre cazurile care accepta repede și ascultă ce are de făcut pe viitor, mi a spus că rămâne cat îi spun medicii și va urma după tratamentul, sper sa fie așa, denumirea încă nu am aflat o, luni dimineață află mama ce primește, , ea mi a spus doar că o pastila portocalie și avea 2 injecții iar de ieri doar una. Văd o schimbare in bine, , inclusiv privirea îi e mult mai calda acum fata de cum era. Va mulțumesc frumos pt sfaturi și susținere
2
12-04-2019, ora 15:42
Mariaor
Nu este medic/terapeut
Mariaor
Revin cu ultimele detalii, poate cineva va mai trece prin asta și va găsi o încurajare. Sora mea e cu mult mai bine, e tot internata și va rămâne până săptămâna viitoare, încă îi tot modifica tratamentul, până îl vor găsi cel corespunzător ei. Am ajuns sa stăm și câte 4 ore împreună și să purtăm discuții ca și înainte, discuții în care vb amândouă nu doar ea. Sunt f bucuroasă, mă rog la Dumnezeu că continue așa. Zilnic citește despre tulburare bipolară se informează, desi e o tipă internata care îi tot spune sa nu ia acasă tratamentul pt că o va face sa fie planta, îmi place că ea ii spune și persoanei respective sa și l ia și ea că doctorii nu le vor raul. Îmi spune "vezi daca nu își ia tratamentul deja e aici a treia oară, eu nu o sa ma mai întorc, doar la control "( îi place psihiatra la care e și spune că tot la ea va veni, nu o va schimba) sper așa să fie. Țin să vă mulțumesc tuturor care mi ați fost alaturi, care m ați învățat și sfătuit. Să vă de-a Dumnezeu sănătate la toti.
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul