Foştii fumători au un prognostic mai bun cu concentraţii mai mari de nicotină în ţigările electronice

©

Autor:

Foştii fumători au un prognostic mai bun cu concentraţii mai mari de nicotină în ţigările electronice
Foştii fumători care utilizează ţigări electronice au şanse mai bune în privința expunerii al substanțe toxice dacă utilizează o concentraţie mai mare de nicotină faţă de cei care utilizează ţigările electronice cu o concentraţie mai mică de nicotină, deoarece aceştia din urmă au tendinţa de a trage de mult mai multe ori din ţigări, conform unui studiu realizat de Cancer Research UK şi publicat în jurnalul Addiction.
Cercetătorii britanici au studiat 20 de persoane care fumează ţigări electronice şi au concluzionat că cei care folosesc ţigări electronice cu o concentraţie mai scăzută de nicotină au tendinţa de a trage mai adânc şi mai frecvent din acestea. De asemenea, aceştia cresc puterea dispozitivelor electronice de fumat atunci când este posibil. În ciuda comportamentului care poate fi considerat compensator, grupul celor care utilizau ţigări electronice cu o concentraţie scăzută nu au reuşit să ajungă la aceeaşi doză de nicotină ca în celălalt grup. Dar în încercarea lor de a ajunge la concentraţia sangvină ţintă de nicotină au fost expuşi la o concetraţie mai mare de toxine precum formaldehida, un produs chimic rezultat din încălzirea lichidului din ţigările electronice. Deşi şi în acest caz există multe substanţe toxice, sunt mult mai puţine decât în cazul ţigărilor obişnuite. Până în prezent, studiile demonstrează că există o cantitate mult mai mică de substranţe toxice la care suntem expuşi utilizând ţigările electronice, faţă de ţigările obişnuite.

Fumatul din ţigările electronice mult mai frecvent şi la o putere mai mare determină creşterea temperaturii din interiorul dispozitivului, ceea ce poate determina descompunerea glicerinei şi glicolului care se găsesc în marea majoritate a lichidelor pentru ţigările electronice. Acest lucru determină o creştere a riscului de expunere la substanțe chimice. Deşi această expunere este net inferioară celei din cazul ţigărilor bişnuite, acest risc ar trebui minimalizat pe cât posibil.

Grupul care a utilizat un lichid cu o concentraţie mai mică de nicotină a relatat şi o nevoie mult mai mare de a fuma, simptome de sevraj mult mai acute şi au fost mult mai puţin satisfăcuţi după utilizare.
Acest lucru este similar cu utilizarea terapiilor de înlocuire a nicotinei, când s-a demonstrat faptul că fumătorii au nevoie de o concentraţie suficient de mare de nicotină pentru a creşte şansele unei renuntări complete la fumat.

Dr. Lznne Dawkins a declarat ca ֦„Unii utilizatori ai ţigărilor electronice cred că dacă pornesc cu un lichid cu o concentraţie mai mică de nicotină este un lucru bun, dar aceştia ar trebui să fie conştienţi de faptul că scăderea concentraţiilor de nicotină va duce la o utilizare mult mai intensă a ţigărilor electronice. Acest lucru duce, evident, la o creştere a costurilor dar, în acelaşi timp, şi cu o creştere a costului pentru sănătate. Rezultatul studiului nostru arată faptul că fumătorii care vor să treacă la utilizarea de ţigări electronice ar fi mai avantajaţi dacă ar utiliza concentraţii mai mari de nicotină pentru a scădea comportamentul compensator şi cantitatea de lichid consumată. [... ]Chiar dacă ţigările electronice sunt mult mai puţin nocive decât ţigările obişnuite, şi acestea conţin o serie de substanţe chimice care prezintă un risc mult mai mare decât al nicotinei.” Alison Cox, membru al Cancer Research UK declară: „Hai să clarificăm situaţia. În timp ce există substanţe potenţial nocive în ţigările electronice, acestea sunt de departe mult mai puţine decât în cazul ţigărilor obişnuite. Ce mai bun lucru pe care fumătorii îl pot face pentru sănătatea lor este oprirea fumatului iar trecerea la ţigările electronice este unul dintre modurile prin care pot face acest lucru.”

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-02-2019 | creare: 19-06-2018 | Vizite: 793
Bibliografie
Ex-smokers might be better off with high rather than low nicotine e-cigs, https://www.sciencedaily.com/releases/2018/06/180608003216.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaporii degajați de țigaretele electronice se evaporă în câteva secunde
  • Vaporii țigării electronice, toxici pentru cavitatea orală
  • Țigaretele electronice la fel de nocive pentru gingii ca cele clasice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum