A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate

©

Autor:

A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
În experimentele realizate pe șoareci modificați genetic, cercetătorii au descoperit că majoritatea durerilor de spate la oameni pot fi cauzate de o supraaglomerație de nervi sensibili la durere în țesutul cartilaginos spinal.
Rezultatele publicate în Nature Communications pot ajuta, în cele din urmă, la dezvoltarea de noi tratamente care vizează creșterea anormală a nervilor la nivelul coloanei vertebrale.

Cercetătorii au analizat eșantioanele plăcilor osoase și vertebrele de la șoarecii cu vârsta mai mare de 20 de luni, echivalentul uman de 70-80 de ani. Aceștia au descoperit că țesutul moale, cartilaginos de la nivelul coloanei vertebrale s-a întărit și a căpătat o structură asemănătoare cu brânză elvețiană.

„Cartilajul nu are, în mod obișnuit, nervi și vase de sânge. Cu toate acestea, atunci când cartilajul capătă o structură osoasă poroasă, cu o creștere a fibrelor nervoase, ar putea fi sursa durerii de spate”, a declarat Xu Cao, autorul studiului.

Pentru a testa această idee, cercetătorii au analizat eșantioanele de țesut de la coloanele vertebrale ale șoarecilor bătrâni, testând osteoclastele pentru găuri și fibrele nervoase. În continuare, echipa a proiectat un experiment pentru a împiedica osteoclastele să producă o creștere anormală de tip „șvaițer” pentru a vedea dacă creșterea nervilor în țesutul cartilaginos - și durerea - ar putea fi oprită.

Cercetătorii au descoperit că șoarecii lipsiți de celule osteoclaste aveau mai puțini nervi sensibili la durere în plăcile vertebrelor decât șoarecii care produceau gena care codifică formarea osteoclastului.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-01-2020 | creare: 23-01-2020 | Vizite: 1648
Bibliografie
'Swiss cheese' bones could be cause of unexplained low back pain. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200114090954.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de spate după somn
  • Cum menținem sănătatea spatelui?
  • Este paracetamolul un remediu pentru durere eficient și sigur?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum