Hipotiroidismul și autoimunitatea tiroidiană pot crește riscul de infertilitate feminină

©

Autor:

Hipotiroidismul și autoimunitatea tiroidiană pot crește riscul de infertilitate feminină
Hormonii tiroidieni sunt importanți pentru sănătatea și fertilitatea ovarelor, dar efectele nivelurilor scăzute de hormoni tiroidieni (hipotiroidism) și bolilor tiroidiene autoimune asupra funcționării ovarelor unei femei nu sunt pe deplin înțelese. Într-o analiză publicată în jurnalul Reproductive Medicine and Biology, anchetatorii au examinat rezultatele pe acest subiect care au fost publicate până în prezent.
Cercetătorii au descoperit nouă studii relevante, iar concluziile studiilor au indicat că hipotiroidismul și autoimunitatea tiroidiană pot avea un impact negativ asupra rezervei ovariene a unei femei sau a numărului total de ovule imature sănătoase din ovare.

„Analiza noastră stratificată în funcție de vârstă a demonstrat că autoimunitatea tiroidiană și hipotiroidismul au posibil impacturi diferite asupra rezervei ovariene. Oferă un indiciu important în determinarea modului în care aceste condiții afectează dezvoltarea foliculilor ovarieni.”, declară autorul principal al studiului, Akira Iwase, profesor la Facultatea de Medicină a Universității Gunma din Japonia.

Hipotiroidismului reprezintă o disfuncție frecventă a glandei tiroide ce se caracterizează printr-un deficit de hormoni tiroidieni și care se poate manifesta prin dereglări hormonale importante în cazul femeilor. Tiroidita autoimună reprezintă un grup de afecțiuni cauzate de inflamația glandei tiroide. Tiroidita autoimună este considerat un factor de risc pentru dezvoltarea hipotiroidismului.

sursa: News Medical

Data actualizare: 10-12-2021 | creare: 10-12-2021 | Vizite: 417
Bibliografie
Hypothyroidism and thyroid autoimmunity can negatively affect a woman's ovarian reserve, link: https://www.news-medical.net/news/20211208/Hypothyroidism-and-thyroid-autoimmunity-can-negatively-affect-a-womans-ovarian-reserve.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipotiroidismul crește riscul de fistule după laringectomie
  • Sindromul de oboseală cronică ar putea fi dat de scăderea nivelului de hormoni tiroidieni
  • Terapia cu levotiroxină și calitatea vieții la pacienții cu hipotiroidism
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum