am hipotiroidism?! trebuie sa merg la specialist?

11-07-2007
pumba1211
Nu este medic/terapeut
pumba1211
Medicul de familie mi-a zis ca e posibil sa am hipotiroidism si m-a trimis sa imi fac analize si mi-a iesit FT4 1, 151(normal 0.8-1, 7), TSH 5, 04 (normal 0, 27-4, 2), colesterol total 239, calciu ionic 3, 64(normal3, 8-4, 8), restul analizelor normale. Vreau sa stiu daca am hipotiroidism si daca trebuie sa merg la un endocrinolog.
3 comentarii
0
11-07-2007, ora 00:00
pumba1211
Nu este medic/terapeut
pumba1211
Trebuie sa fac o rectificare. FT4 este 1, 51, nu cum am scris mai sus.
0
11-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Analizele sunt în limite normale.
0
05-09-2007, ora 00:00
DANACA
Identitate neconfirmată
DANACA
va dau o schema
diagnosticul este hipotiroidie subclinica.se repeta tsh, t4 si se fac ac antitiroideosla 6 saptamani. daca tsh mai mic decat 5 nu se face tratament.daca tsh mai mare ca 5 si tsh sub 10 dar nu sunt prezente gusa, sarcina infertilitate sai dislipemienu nuse face tratament ci control anual.daca anticorpii sunt pozitivi se face tratament.totul depinde, calciul ionic e scazut, spasmofilie.trebuie sa mergeti la endocrinolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sindromul de oboseală cronică ar putea fi dat de scăderea nivelului de hormoni tiroidieni
  • Terapia cu levotiroxină și calitatea vieții la pacienții cu hipotiroidism
  • Viața cu hipotiroidism
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.