Imaginile grafice de pe cutiile de țigări au impact asupra creierului
Autor: Redacția ROmedic

Realizat de o echipă de cercetători din cadrul Universității din Pennsylvania, studiu a presupus participarea a 19 fumători, cărora li s-au făcut scanări MRI în timp ce priveau 24 de imagini diferite cu mesaje de avertizare. Aceste imagini au un conținut emoțional mai mare (exemplu: un cadavru, un om care suflă fumul de țigară printr-o gaură la nivelul gâtului, plămâni afectați de boală, dinți degradați) sau mai mic (exemplu: o mască de oxigen, o piatră funerară).
Scanarea MRI a arătat că atunci când fumătorii priveau imaginile cu un conținut emoțional ridicat se activau zonele cerebrale unde se înregistrează emoții precum frica și care sunt legate de crearea amintirilor de lungă durată. Totodată, privirea acestor imagini a redus participanților necesitatea de a fuma.
Concluzia cercetătorilor a fost că eficiența imaginilor nu poate fi separată de aspectul lor înfricoșător, având în vedere că doar cele cu impact emoțional mare reușesc să suprime dorința de a fuma. Inseparabile ar putea fi și efectele emoționale și comportamentale pe care le stimulează.
Rezultatele acestui studiu vin la 3 ani după ce în 2012 Curtea Constituțională din SUA a declarat aceste imagini de pe pachetele de țigări ca fiind neconstituționale, unul dintre motive fiind că nu exista nicio dovadă că această metodă ar fi eficientă.
Sursa: Medical Xpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Vreau sa ma las de fumat dar nu stiu cum
- Cancer sau nu?
- Caut tigari mecanice smoz
- De vreo 4-5 zile ma simt ametit, ma simt pe alta lume
- Posibil cancer la plamani?
- Fumatul - viciul asta il am si eu ca multii altii de altfel si nu pot renunta la el
- Nu stiu cum pot sa reduc tigarile
- Vreau sa stiu cat de grav am ajuns daca fumez de 2 luni
- Implant fumator
- Fumul de tigare tbc