Dispozitivul de neurostimulare pentru persoanele cu sindromul ochilor uscați

©

Autor:

Dispozitivul de neurostimulare pentru persoanele cu sindromul ochilor uscați
Sindromul ochiului uscat este o problemă iritativă care apare când ochii nu mai produc suficiente secreții lacrimale. Persoanele afectate de această problemă apelează la tratamente cu lacrimi artificiale sau alte medicamente pentru lubrefierea ochiului și reducerea disconfortului.

Cercetătorii din cadrul Institutului pentru Cercetarea Ochiului din Cincinnati au testat un nou dispozitiv care promite tratarea ochilor uscați fără medicamente.

Dispozitivul numit TrueTear a fost dezvoltat de un bioinginer medical, numit Michael Ackermann și comercializat de compania Allergan. Este format dintr-o unitate de bază alimentată cu baterii și un capăt ce poate fi schimbat. Acesta are două terminații acoperite cu un strat de gel la capăt, și sunt inserate la nivelul nărilor. Trebuie introduse suficient de mult, dar astfel încât să nu producă disconfort, după care utilizatorul activează dispozitivul, producând stimularea unui nerv din cavitatea nazală cu impulsuri energetice ușoare care se transmit la creier, iar acesta trimite semnale nervoase către glandele lacrimale din zona ochilor pentru a crește temporar producția de lacrimi.

Dispozitivul a fost testat pe 97 voluntari cu sindrom de ochi uscați (moderat sau sever), fiind utilizat de către aceștia timp de 180 zile. Testele realizate înainte și după stimularea nazală au indicat faptul că utilizarea dispozitivului duce la creșterea semnificativă a nivelului de lacrimi.

În același timp, lacrimile produse au fost complete, adică aveau în compoziție toate elementele din lacrimile produse în mod normal. Uneori, persoanele cu ochi uscați produc suficiente lacrimi, dar acestea sunt lipsite de anumite substanțe nutritive ca uleiuri sau proteine.

Sursa: New Atlas
Sursa foto: New Atlas

Data actualizare: 20-11-2017 | creare: 20-11-2017 | Vizite: 1085
Bibliografie
Neurostimulator goes through the nose to make tears, link: https://newatlas.com/truetear-dry-eye/52168/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pansamentul bioelectric ce previne infectarea rănilor
  • Algoritm dezvoltat de Google care detectează riscul cardiovascular din analiza ochilor
  • Pielea electronică ce afișează în timp real date despre semnele vitale
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum