Mediul de iluminare influențează calitatea somnului, pleoapele nefiind atât de capabile să stopeze trecerea luminii

©

Autor:

Mediul de iluminare influențează calitatea somnului, pleoapele nefiind atât de capabile să stopeze trecerea luminii
Transmisia măsurată a luminii prin pleoape, atunci când ochii sunt închiși, este remarcabil mai puternică decât se credea anterior, sugerează un studiu recent, bazat pe experimente efectuate pe oameni. Rezultatele studiului arată că valorile luminii care poate depășii pleoapele au fost de până la 10 ori mai mari decât cele raportate în trecut.

Privarea de somn, ce presupune obținerea unui număr insuficient de ore de somn în fiecare noapte, afectează într-un mod negativ sănătatea creierului și interferează cu activitățile zilnice. Numeroase studii anterioare au încercat să identifice mecanismele care stau la baza diferiților factori care afectează somnul. Lumina din mediul în care un individ doarme a fost sugerat ca un potențial factor major pentru privarea de somn, deoarece modificările de lumină din timpul somnului influențează ritmurile circadiene și calitatea somnului.

În prezent, mediul de iluminare este caracterizat pe baza caracteristicilor vizuale în condiții de iluminare bune, când un individ ține ochii deschiși. O astfel de modalitate de evaluare a caracteristicilor luminii nu este însă realistă, deoarece, în timpul somnului, ochii sunt închiși.

Plecând de la premisa că transmiterea luminii a pleoapelor și luminozitatea percepută de către ochii închiși este esențială pentru a descrie în mod corespunzător mediul de iluminare în timpul somnului, cercetătorii din studiul actual au reușit să demonstreze că lumina percepută de ochi este mai intensă decât se credea anterior. Astfel, studiul evidențiază faptul că pleoapele permit trecerea unei cantități mai mari de lumină către ochi, ceea ce poate avea importante implicații viitoare în ceea ce privește sănătatea somnului.

Data actualizare: 27-12-2022 | creare: 27-12-2022 | Vizite: 186
Bibliografie
Eyelids transmit much more light than previously thought, research shows, link: https://www.news-medical.net/news/20221219/Eyelids-transmit-much-more-light-than-previously-thought-research-shows.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta hiperproteică poate îmbunătăți calitatea somnului la persoanele supraponderale sau obeze
  • Verificarea compulsivă a reţelelor de socializare poate fi asociată cu lipsa somnului
  • Calitatea somnului ar putea fi influențată de genul persoanei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum