Modalitate nouă de identificare a unor potențiale noi intervenții pentru autism

©

Autor:

Modalitate nouă de identificare a unor potențiale noi intervenții pentru autism
În cadrul unui nou studiu, cercetătorii britanici au arătat că există variații în modul în care o substanță chimică a creierului, numită GABA, reglează procesarea stimulilor vizuali. Studiul a arătat că atunci când persoanelor cu autism li se administrează un medicament care activează țintele GABA, procesarea lor vizuală devine mai bună ca cea a persoanelor non-autiste. Publicată în Science Translational Medicine, cercetarea a definit o modalitate nouă de a identifica potențialele noi intervenții pentru autism.
Persoanele cu autism procesează informațiile senzoriale diferit de persoanele care nu sunt autiste. Diferențele pot contribui la sensibilitățile senzoriale care pot fi supărătoare pentru unele persoane cu autism. Înainte de acest studiu, se cunoșteau puține lucru cu privire la modul în care creierul explică diferențele de procesare vizuală observate la persoanele cu autism.

Acidul gamma-aminobutiric (GABA) este un mesager chimic din creier care reglează activitatea celulelor nervoase din sistemul nervos central. Cercetările genetice și post-mortem au indicat că există diferențe în anumite părți ale căii GABA între persoanele cu autism și cele fără autism, dar nimeni nu a testat direct teoria conform căreia există diferențe în modul în care sistemul GABA funcționează în creierul uman la persoanele cu autism.

Studiul actual a folosit înregistrări de electroencefalogramă (EEG) din regiunea creierului care procesează vederea pentru a măsura activitatea creierului ca răspuns la o serie de stimuli vizuali cu contrast ridicat și scăzut. Răspunsurile au fost capturate cu și fără un medicament (arbaclofen) care activează receptorii GABA de tip B. Administrarea a 30 mg de arbaclofen a perturbat procesarea vizuală la adulții neautişti, în timp ce 30 mg de arbaclofen a ajustat procesarea vizuală la adulții cu autism. Potrivit cercetătorilor, acest lucru ar putea însemna că arboclofenul ar putea ajuta cu persoanele cu autism care experimentează simptome vizuale dificile.

„Abordarea noastră creează un nou mod de a evalua dacă există o diferență în funcția căilor chimice ale creierului responsabile pentru procesarea informațiilor senzoriale în autism și dacă acele căi pot fi modificate. Această lucrare ne poate ajuta să analizăm potențialele intervenții care ar putea fi utile în autism înainte de a ne lansa în studii clinice costisitoare la scară largă”, a declarat autorul principal al studiului, Grainne McAlonan, profesor de neuroștiință translațională la Colegiul King‘s din Londra.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-01-2022 | creare: 07-01-2022 | Vizite: 446
Bibliografie
Study defines a novel way to identify potential new interventions for autism, link: https://www.news-medical.net/news/20220105/Study-defines-a-novel-way-to-identify-potential-new-interventions-for-autism.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Animalele de companie benefice pentru copiii cu autism (studiu)
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  • Mișcările oculare ar putea sta la baza unor noi metode de diagnostic al autismului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum