Modificările pozitive ale dietei pot îmbunătății sănătatea pe termen lung

©

Autor:

Modificările pozitive ale dietei pot îmbunătății sănătatea pe termen lung
Consumul unor alimente preparate rapid reduce cu peste 30 de minute din timpul de viață sănătoasă, în timp ce alegerea unei porții de nuci ar putea să ofere 26 de minute de viață sănătoasă în plus, potrivit unui studiu al Universității din Michigan.
Studiul, publicat în revista Nature Food, a evaluat mai mult de 5.800 de alimente și a constatat că înlocuirea a 10% din aportul caloric zilnic de carne de vită și carne procesată cu un amestec de fructe, legume, nuci, leguminoase și fructe de mare selectate ar putea reduce amprenta de carbon dietetică cu o treime și ar permite oamenilor să câștige 48 de minute de minute sănătoase pe zi.

Pentru a evalua impactul alimentelor asupra mediului, cercetătorii au folosit IMPACT World+, o metodă de evaluare a impactului ciclului de viață al alimentelor. În cele din urmă, cercetătorii au clasificat alimentele în trei zone de culoare: verde, galben și roșu, pe baza performanțelor lor nutriționale și de mediu combinate. Pe baza constatărilor lor, cercetătorii sugerează:
  • scăderea consumului alimentelor cu cele mai negative efecte asupra sănătății și asupra mediului, inclusiv carne procesată, carne de vită, creveți, urmată de porc, miel și legume cultivate în seră;
  • creșterea consumului celor mai benefice alimente nutriționale, inclusiv fructe și legume cultivate în câmp, leguminoase, nuci și fructe de mare cu impact redus asupra mediului.

„Descoperirile noastre demonstrează că substituțiile mici oferă o strategie fezabilă și puternică pentru a obține beneficii semnificative pentru sănătate și mediu”, a declarat autorul principal al lucrării, Olivier Jolliet, profesor de științe ale sănătății mediului.

Lucrarea actuală se bazează pe indicele nutrițional Health Nutritional Index, pe care anchetatorii l-au dezvoltat în colaborare cu nutriționistul Victor Fulgoni, de la Nutrition Impact. Indicele calculează sarcina netă benefică sau dăunătoare pentru sănătate în câteva minute de viață sănătoasă asociată cu o porție de alimente consumate. Indicele este o adaptare a sarcinii globale a bolii, în care mortalitatea și morbiditatea bolii sunt asociate cu o singură alegere alimentară a unui individ. Alimentele cu scoruri pozitive adaugă minute sănătoase de viață, în timp ce alimentele cu scoruri negative sunt asociate cu rezultate de sănătate care pot fi dăunătoare pentru sănătatea umană.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 20-08-2021 | creare: 20-08-2021 | Vizite: 365
Bibliografie
Small changes in diet could help you live healthier, more sustainably, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210818135224.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Înlocuiește o oră de stat așezat cu o oră de somn sau sport dacă vrei să trăiești mai mult!
  • Stresul și lipsa stabilității în copilărie cresc riscul de obezitate în perioada adultă
  • Un stil de viață sănătos poate crește speranța de viață cu până la 10 ani
  •