Modul în care respirăm ne poate influența emoțiile

Modul în care respirăm ne poate influența emoțiile

©

Autor:

Modul în care respirăm ne poate influența emoțiile
Legătura dintre starea emoÈ›ională È™i ritmul respiraÈ›iei este una evidentă È™i dovedită: dacă suntem stresaÈ›i respirăm sacadat, scurt È™i repede, în timp ce dacă suntem relaxaÈ›i ritmul respiraÈ›iei este lent È™i profund.

Astfel, în timp ce ritmul respiraÈ›iei poate fi un simptom al stresului sau anxietății, efectul este reciproc - cercetările sugerează că găsirea unui mod de a controla respiraÈ›ia poate influenÈ›a starea È™i emoÈ›iile noastre.

De exemplu, respiratul profund È™i lent ne poate calma, inducând mental starea de relaxare.

Un abdomen plat este considerat atractiv, astfel că atât femeile cât È™i bărbaÈ›ii au tendinÈ›a de a-È™i contracta musculatura stomacului, lucru ce se suprapune cu respiraÈ›ia profundă È™i treptată, făcând-o sacadată È™i incompletă, lucru ce creÈ™te tensiunea.

Studiile sugerează că o metodă de schimbare în bine a acestui aspect este efectuarea exerciÈ›iilor de respiraÈ›ie a câte 30 de minute pentru a reduce simptomele anxietății.

În cazul persoanelor extrem de anxioase, trei ore de meditaÈ›ie bazată pe exerciÈ›ii de respiraÈ›ie zilnice pot reduce considerabil simptomele anxietății, după cum a arătat un studiu publicat în The Journal of Traumatic Stress (2014).

Cercetătorii de la Harvard oferă câteva sfaturi pentru a efectua corect exerciÈ›iile de respiraÈ›ie: pentru început, aÈ™ezaÈ›i-vă într-o poziÈ›ie confortabilă, inspiraÈ›i uÈ™or aer pe nas, lăsaÈ›i musculatura pieptului È™i a stomacului să se destindă, iar la final expiraÈ›i uÈ™or pe gură sau pe nas.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 04-01-2020 | creare: 04-08-2016 | Vizite: 1445
Bibliografie
The way you breathe could be affecting your emotions, link: https://www.sciencealert.com/the-way-you-breath-could-change-your-emotions
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  •