Nou tratament pentru întinerirea sistemului imun la vârstnici

©

Autor:

Nou tratament pentru întinerirea sistemului imun la vârstnici
Într-un studiu recent publicat în revista Nature, cercetătorii au dezvoltat un tratament capabil să reînnoiască sistemul imunitar, aducându-l la o condiție mai tânără prin reducerea numărului de celule stem hematopoietice cu tendință mieloidă (my-HSCs), creșterea numărului de celule stem hematopoietice și echilibrarea producției de celule din linia mieloidă și limfoidă (bal-HSCs). Această abordare vizează contracararea efectelor îmbătrânirii asupra sistemului imunitar, care include scăderea limfopoiezei, creșterea inflamației și predispoziția către boli mieloide.
Prin utilizarea unor anticorpi specifici pentru a reduce numărul de celule stem hematopoietice cu tendință mieloidă, cercetătorii au observat o îmbunătățire semnificativă a caracteristicilor sistemului imunitar asociate cu tineretea, inclusiv o creștere a progenitorilor mieloiți și limfocitelor naive, precum și o scădere a indicatorilor declinului imunologic legat de vârstă. Această intervenție a avut ca rezultat și o răspuns imunitar adaptativ îmbunătățit la infecții.

Studiul a identificat mai multe proteine de suprafață celulare exprimate în mod semnificativ pe HSCs în vârstă și my-HSCs, inclusiv CD150, CD4, CD6, CD62p20 și NEO1, care au fost țintite pentru a reduce nivelurile de my-HSCs. Tratamentul cu anticorpi împotriva acestor ținte a demonstrat eficacitatea în reducerea my-HSCs și în îmbunătățirea caracteristicilor imunologice în modelele de șoareci.

Rezultatele studiului sugerează că reducerea numărului de celule stem hematopoietice cu tendință mieloidă poate oferi o strategie promițătoare pentru îmbunătățirea răspunsurilor imune prin creșterea producției de noi celule T și B, în timp ce se diminuează producția de celule mieloide inflamatorii. Această abordare ar putea avea implicații semnificative în îmbunătățirea sănătății și longevității, oferind o nouă direcție pentru cercetarea viitoare în domeniul imunologiei și gerontologiei.

sursa: News Medical

Data actualizare: 02-04-2024 | creare: 02-04-2024 | Vizite: 120
Bibliografie
Turning back the clock on aging immune systems: New treatment rejuvenates elderly defenses, link: https://www.news-medical.net/news/20240331/Turning-back-the-clock-on-aging-immune-systems-New-treatment-rejuvenates-elderly-defenses.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stimularea sistemului imunitar prin alimentație
  • Suplimentele alimentare și produsele naturiste pentru stimularea imunității
  • Stimularea imunității prin exerciții fizice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum