Nu s-a găsit nicio asociere între inducerea travaliului și autism

©

Autor:

Nu s-a găsit nicio asociere între inducerea travaliului și autism
Infirmând studiile anterioare, Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston nu a găsit nicio asociere între inducerea travaliului și riscul tulburărilor din spectrul autist.

Inducerea travaliului sau nașterea provocată este o procedură obstetricală prin care se provoacă contracțiile uterine înainte de începerea naturală a travaliului. Sunt mai multe motive pentru a lua această decizie, pentru a proteja atât fătul, cât și copilul.

În funcție de circumstanțe, travaliul poate fi indus prin înlăturarea membranelor, administrarea intravenoasă de oxitocină sintetică, ruperea apei, maturizarea cervixului cu prostaglandine sintetice

În anul 2013, un studiu a găsit asocieri între inducere atravaliului și riscul autism cauzate de oxitocină, fapt ce a iscat controverse în media și printre cercetători. Totuși, în anul 2014 Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie a anunțat că nu există dovezi pentru a sprijini această concluzie, iar mărturiile disponibile sunt contradictorii și nu demonstrează cauzalitate.

Studiul cercetătorilor de la Harvard Chan School publicat în JAMA Pediatrics a revizuit 1.362.950 de nașteri între anii 1992-2005, în cadrul sistemului de sănătate suedez. 22.077 dintre copii (1,6%) au fost diagnosticați cu o tulburare din spectrul autist (TSA). 11% dintre nașteri au fost induse.

Inițial, comparând date de la persoane neînrudite, s-au găsit asocieri între inducere atravaliului și riscul de TSA, la fel ca în studiul din 2013. Apoi, când s-au făcut comparații cu frați care nu au rezultat din naștere prin inducerea travaliului, nu s-a găsit nicio asociere între nașterea provocată și riscul de autism.

Mulți dintre factorii care pot duce atât la inducerea travaliului cât și la autism sunt împărtășiți de frați - cum ar fi caracteristici materne sau factori socioeconomici sau genetici. Faptul că nu s-a găsit nicio asociere atunci când s-au făcut comparații între frați sugerează că asocierile găsite în studiul precedent se datorează acestor factori ce țin de familie.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 09-02-2020 | creare: 28-07-2016 | Vizite: 1283
Bibliografie
Labor induction: No association with autism, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/311873.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou studiu cercetează legătura între aportul prenatal de fier și riscul de autism la copil
  • Animalele de companie benefice pentru copiii cu autism (studiu)
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  •