O intervenție specifică de antrenament după o comoție poate reduce riscul de rănire ulterioară

©

Autor:

O intervenție specifică de antrenament după o comoție poate reduce riscul de rănire ulterioară
Relația dintre comoția cerebrală și riscul ulterior de a suferi răni poate fi observată cu precădere la sportivi, aceștia fiind susceptibili să sufere o altă accidentare în termen de un an de la o comoție. În cadrul unui nou studiu, cercetătorii își propun să identifice tehnici care ar putea reduce riscul de accidentări ulterioare după o comoție în rândul sportivilor adolescenți.
În acest scop, cercetătorii au încercat două abordări diferite, una standard și alta optimizată. Participanții la studiu, adolescenți care au suferit o comoție, au fost randomizați în două grupuri: adolescenții din primul grup au urmat standardul de îngrijire, care de obicei constă în revenirea la antrenamente după un set de protocoale standardizate care evaluează simptomele, cogniția și echilibrul, în timp ce adolescenții din al doilea grup au completat același protocol, însă ulterior au lucrat cu un antrenor la o intervenție specifică de antrenament neuromuscular care include exerciții de forță ghidate, accentul fiind pus pe postură și stabilitatea aterizării.

În studiu au fost incluși 27 de tineri sportivi, majoritatea pacienți din Centrul de Medicină Sportivă de la Spitalul de Copii din Colorado. Subiecții care au fost randomizați la intervenția de antrenament au lucrat cu un antrenor de două ori pe săptămână timp de opt săptămâni. Conform constatărilor, persoanele care au trecut prin intervenția specifică de antrenament au avut un risc de accidentare de aproximativ trei ori și jumătate mai redus în comparație cu cei care nu au trecut prin intervenție în anul următor.

Cercetătorii speră că rezultatele studiului vor schimba în cele din urmă modul în care se decide revenirea pe teren a sportivilor în urma unei comoții, schimbând atenția de la testele computerizate și simptomele auto-raportate la o intervenție standardizată care poate ajuta la evitarea rănilor suplimentare. În prezent, autorii studiului lucrează la o aplicație care îi va sprijini pe sportivi printr-un program de antrenament auto-ghidat în situațiile în care aceștia nu au acces la un clinician instruit, cum ar fi un antrenor atletic sau un kinetoterapeut.

sursa: News Medical

Data actualizare: 15-03-2022 | creare: 15-03-2022 | Vizite: 458
Bibliografie
Novel intervention after concussion may reduce subsequent injury risk, link: https://www.news-medical.net/news/20220310/Novel-intervention-after-concussion-may-reduce-subsequent
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un istoric de trei sau mai multe comoții cerebrale poate duce la declin cognitiv mai târziu în viață
  • Lovirea mingii cu capul din fotbalul profesionist - afectează cognitiv
  • Comoțiile în tinerețe au fost asociate cu declinul cognitiv mai târziu în viață
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum