O nouă descoperire facilitează predicția și tratamentul insuficienței cardiace

©

Autor:

O nouă descoperire facilitează predicția și tratamentul insuficienței cardiace
Un studiu efectuat de oamenii de știință de la Australian Baker Heart și Diabetes Institute a examinat ce se întamplă cu lipidele din inimă și circulația plasmei sanguine în timpul exercițiilor fizice, comparativ cu afecțiuni ale inimii care împiedică buna funcționare, ca un nou mod de a avansa predicția și tratamentul insuficienței cardiace.
Aceasta este o primă cercetare de acest tip care a examinat în jur de 600 de lipide la nivelul inimii și plasmei unor șoareci instruiți să practice exerciții fizice, în raport cu șoarecii cu boli de inimă.

Cercetarea condusă de dr. Yow Keat Tham a descoperit un număr de lipide noi la nivelul inimii, cu roluri necunoscute, dar care pot reprezenta noi biomarkeri, precum și țintele de medicament pentru fibrilația atrială și insuficiența cardiacă.

„În timp ce multe studii au descris diferențe funcționale, structurale și genetice ale inimii antrenate de exerciții fizice si cea care suferă de diverse afecțiuni precum hipertensiunea arterială, în încercarea de a avansa metodele de prevenție si tratamentul, un mecanism în mare măsură neexplorat este reglementarea lipidelor”, a declarat dr. Tham.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista Cell Reports. Insuficiența cardiacă este una dintre cele mai costisitoare boli și este responsabilă pentru cele mai ridicate rate de spitalizare.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-09-2019 | creare: 19-09-2018 | Vizite: 1121
Bibliografie
Key differences between the exercise-trained heart and failing heart. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/09/180904114721.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Celulele mușchiului cardiac ar putea fi regenerate
  • Suplimentele din suc de sfeclă ar putea fi benefice pentru persoanele cu insuficiență cardiacă
  • Mersul pe jos regulat protejează femeile după menopauză împotriva insuficienței cardiace
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum