O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație

©

Autor:

O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
Proteina Piezo2, un important senzor tactil, identificată anterior în degetele oamenilor, se află inclusiv în intestinul uman, jucând un rol cheie în constipație, constată o cercetare a oamenilor de știință de la Universitatea Flinders, în cadrul căreia au fost utilizate atât mostre de intestin uman, cât și șoareci.
Cercetătorii au identificat proteina în celulele care căptușesc tractul digestiv uman, permițându-le să simtă stimuli fizici, cum ar fi atingerea sau presiunea, care apar atunci când alimentele sunt prezente. Celulele răspund apoi eliberând serotonina pentru a stimula contracțiile intestinale și pentru a împinge alimentele. Echipa de cercetare a descoperit, de asemenea, că nivelurile de Piezo2 scad în intestin odată cu vârsta și a constatat că, dacă proteina a fost eliminată numai din celulele serotoninei intestinale, motilitatea intestinală a încetinit la șoareci, provocând constipație.

Autorii spun că acesta ar putea fi un potențial factor care contribuie la constipația legată de vârstă și ar putea oferi o posibilă cale de tratament. „Constipația legată de vârstă afectează 1 din 2 adulți cu vârsta de peste 80 de ani, în timp ce constipația afectează în general aproape toată lumea la un moment dat de-a lungul vieții. Din acest motiv, este important să reușim să înțelegem mecanismele de bază implicate, astfel încât să putem găsi soluții direcționate pentru a îmbunătăți calitatea vieții multor persoane care suferă zilnic de diferite tulburări intestinale, inclusiv constipație”, spune autorul principal, Lauren Jones, doctorand în ultimul an la Colegiul de Medicină și Sănătate Publică din cadrul Universității Flinders.

Cercetarea oferă elementele de bază atât pentru cercetări ulterioare, cât și pentru dezvoltarea unor tratamente foarte specifice pentru a reduce impactul constipației. Deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a asocia în mod definitiv Piezo2 de constipație, autorii spun că, în general, cercetarea este un progres important în înțelegerea fiziologiei intestinale, deschizând noi ținte pentru tratamentul problemelor digestive.

sursa: News Medical

Data actualizare: 11-03-2022 | creare: 11-03-2022 | Vizite: 705
Bibliografie
Touch-sensing protein in the gut likely plays a key role in constipation, link: https://www.news-medical.net/news/20220308/Touch-sensing-protein-in-the-gut-likely-plays-a-key-role-in-constipation.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  •