Oamenii din societățile în care banii joacă un rol minim pot avea niveluri foarte ridicate de fericire

©

Autor:

Oamenii din societățile în care banii joacă un rol minim pot avea niveluri foarte ridicate de fericire

Creșterea economică este adesea considerată o modalitate de creștere a bunăstării oamenilor din țările cu venituri mici. Un nou studiu sugerează însă că această ipoteză poate fi pusă la îndoială.
Cercetătorii au descoperit că majoritatea oamenilor din societățile în care banii joacă un rol minim au raportat un nivel de fericire comparabil cu cel găsit în țările scandinave, care, de obicei, au cel mai mare nivel de fericire.

Cercetătorii și-au propus să afle cum oamenii își evaluează bunăstarea subiectivă în societățile în care banii joacă un rol minim și care nu sunt de obicei incluse în sondajele globale de fericire. În urma anchetelor, cercetătorii au descoperit că majoritatea oamenilor din zonele sărace au raportat niveluri remarcabil de ridicate de fericire. Acest lucru a fost valabil mai ales în comunitățile cu cele mai scăzute niveluri de monetizare, unde cetățenii au raportat un grad de fericire comparabil cu cel găsit în țările scandinave.

Pentru a explora modul în care banii afectează sentimentul de bine al oamenilor, cercetătorii au petrecut timp în mai multe comunități mici de pescari, cu diferite grade de monetizare, în Insulele Solomon și Bangladesh, două țări cu venituri foarte mici. Pe parcursul a câteva luni, cu ajutorul traducătorilor locali, au intervievat cetățeni atât în ​​zonele rurale, cât și în cele urbane. Interviurile, care au avut loc atât în ​​persoană, cât și prin apeluri telefonice în momente neașteptate, au fost concepute pentru a obține informații despre ceea ce a constituit fericirea pentru subiecții studiați, precum și pentru a-și da seama de dispozițiile lor trecătoare, de stilul lor de viață, de activitățile de pescuit, veniturile și nivelul de integrare a pieței.

În total, cercetătorii au intervievat 678 de persoane, cu vârste cuprinse între douăzeci și cincizeci de ani, cu o vârstă medie de aproximativ 37 de ani. Aproape 85% dintre participanții la studiu erau bărbați. Cercetătorii au descoperit că în comunitățile în care banii foloseau mai mult, cum ar fi în zona urbană din Bangladeshul, locuitorii au raportat niveluri mai mici de fericire. Cercetări suplimentare vor trebui să abordeze dacă normele sociale legate de gen au impact asupra asociației găsite în acest studiu.


„Această lucrare se adaugă altor lucrări anterioare, care demonstrează că suporturile importante pentru fericire nu sunt, în principiu, legate de producția economică”, a declarat co-autorul Chris Barrington-Leigh, profesor la Școala de Mediu Bieler din cadrul Universității McGill‘s. „Când oamenii sunt confortabili, în siguranță și liberi să se bucure de viața într-o comunitate puternică, sunt fericiți, indiferent dacă câștigă sau nu bani.”

sursa: cience Daily


Data actualizare: 23-02-2021 | creare: 23-02-2021 | Vizite: 317
Bibliografie
Happiness really does come for free, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210208161922.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să fim mai fericiți? (Ghid practic)
  • Fericirea indusă de consumul de substanțe
  • Râsul și fericirea
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum