Persoanele care sforăie au un risc crescut de apnee în somn și sunt mai puțin active

Conform oamenilor de știință, examinarea posibilei relații dintre frecvența sforăitului și cantitatea de mișcare pe care o realizează persoanele care au acest obicei nocturn a fost obținută în urma analizei unei baze de date ce conține informații colectate în ultimii trei ani din Sondajul Național de Sănătate și Nutriție.
În acesta, participanții au fost rugați să declare cât de des sforăie și cât de activi sunt din punct de vedere sportiv, astfel încât specialiștii au reușit să creeze un scor pentru a identifica persoanele care ar putea să prezinte un risc ridicat de apnee în somn. Datele incluse în studiu au fost ulterior ajustate în funcție de sex, vârstă, rasă, nivel de educație și stare civilă. Conform autorilor, persoanele care sforăie au înregistrat, în medie, cu 36 de minute de inactivitate mai mult, față de persoanele care nu fac acest lucru. În plus, oamenii din prima categorie prezentau și 44 de minute suplimentare de experimentare a apneei în timpul somnului.
Michael Grandner, doctor și autor principal al studiului, afirmă că problemele de respirație pe care oamenii le întâmpină în timpul somnului, precum sforăitul și apneea, sunt de o frecvență impresionantă în rândul populației de la nivel global. Cu toate acestea, doctorul subliniază faptul că aceste manifestări respiratorii nu influențează doar calitatea somnului, întrucât pot determina și senzație de oboseală în timpul zilei, afectând astfel starea de spirit și nivelul de activitate, după cum s-a observat în cadrul studiului.
sursa: News Medical
Data actualizare: 10-06-2022 | creare: 10-06-2022 | Vizite: 545
Bibliografie
Frequent snorers with a high risk of sleep apnea are less active than those who don't snore, link: https://www.news-medical.net/news/20220607/Frequent-snorers-with-a-high-risk-of-sleep-apnea-are-less-active-than-those-who-dont-snore.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dezastrele naturale pot accelera îmbătrânirea sistemului imunitar și pot duce la reducerea speranței de viață a supraviețuitorilor
- Mamele care alăptează și fac exerciții fizice își feresc copiii de obezitate
- Studiile prezic creșterea speranței de viață cu 5 ani până în anul 2050
- Dintre cei patru bunici, un studiu a arătat care are cel mai profund impact asupra nepoților
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- De ce sforaim?
- Sforait la 3 ani
- Sforait si probleme cu saliva
- Sforait dupa operatia de deviatie de sept
- Se sufoca noaptea in somn mai exact 3, 4 luni...
- Am probleme cu sforaitul, ce ma sfatuiti sa fac?
- Fetita mea respira greu noaptea si sforaie
- Apnee
- Sforait la copil