Persoanele care sforăie au un risc crescut de apnee în somn și sunt mai puțin active

©

Autor:

Persoanele care sforăie au un risc crescut de apnee în somn și sunt mai puțin active
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Arizona arată că persoanele care obișnuiesc să sforăie în timpul somnului sunt mai puțin active decât cele care nu prezintă apnee nocturnă.
Conform oamenilor de știință, examinarea posibilei relații dintre frecvența sforăitului și cantitatea de mișcare pe care o realizează persoanele care au acest obicei nocturn a fost obținută în urma analizei unei baze de date ce conține informații colectate în ultimii trei ani din Sondajul Național de Sănătate și Nutriție.

În acesta, participanții au fost rugați să declare cât de des sforăie și cât de activi sunt din punct de vedere sportiv, astfel încât specialiștii au reușit să creeze un scor pentru a identifica persoanele care ar putea să prezinte un risc ridicat de apnee în somn. Datele incluse în studiu au fost ulterior ajustate în funcție de sex, vârstă, rasă, nivel de educație și stare civilă. Conform autorilor, persoanele care sforăie au înregistrat, în medie, cu 36 de minute de inactivitate mai mult, față de persoanele care nu fac acest lucru. În plus, oamenii din prima categorie prezentau și 44 de minute suplimentare de experimentare a apneei în timpul somnului.

Michael Grandner, doctor și autor principal al studiului, afirmă că problemele de respirație pe care oamenii le întâmpină în timpul somnului, precum sforăitul și apneea, sunt de o frecvență impresionantă în rândul populației de la nivel global. Cu toate acestea, doctorul subliniază faptul că aceste manifestări respiratorii nu influențează doar calitatea somnului, întrucât pot determina și senzație de oboseală în timpul zilei, afectând astfel starea de spirit și nivelul de activitate, după cum s-a observat în cadrul studiului.

sursa: News Medical

Data actualizare: 10-06-2022 | creare: 10-06-2022 | Vizite: 377
Bibliografie
Frequent snorers with a high risk of sleep apnea are less active than those who don't snore, link: https://www.news-medical.net/news/20220607/Frequent-snorers-with-a-high-risk-of-sleep-apnea-are-less-active-than-those-who-dont-snore.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Remedii pentru sforăit - soluții acasă și tratamente posibile
  • Anumiți hormoni pot fi asociați cu apneea în somn și cu sforăitul la femeile aflate în postmenopauză
  • Apneea obstructivă în somn, un important factor de risc pentru cancer, indică un studiu
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum