Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala

©

Autor:

Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
Într-un studiu publicat recent în Medical Cannabis and Cannabinoids, oamenii de știință au analizat impactul consumului florilor de canabis asupra oboselii.
În teorie, consumul de canabis poate duce la dimunuarea atenției, a reacțiilor și la dezvoltarea unor tulburări de comportament, aceste modificări fiind cunoscute sub numele de sindrom amotivațional.

Totuși, pentru a explora potențialul plantei, cercetătorii urmăresc să identifice și părțile pozitive ale acesteia.

Unele studii au demonstrat beneficiul înlocuirii unor sedative, opiacee sau antidepresive cu canabis, pentru a trata durerea cronică a pacienților cu neoplazii, scleroză multiplă, sau boală Parkinson. Mai mult, medicamentul pe bază de canabis poate fi prescris pentru combaterea oboselii, în ciuda altor studii care consideră oboseala un efect advers al consumului excesiv.

Cercetătorii au analizat în timp real consumul de canabis din SUA, cu ajutorul aplicației numite Releaf, pentru a observa consecințele utilizării acestuia în raport cu intensitatea oboselii înainte și după utilizare.

După consumul de canabis, 91,94% dintre oameni au raportat scăderea oboselii simptomatice. Bărbații, pacienții vârstnici și utilizatorii mai experimentați au înregistrat cea mai importantă ameliorare.

Conform studiului, administrarea în mod regulat a florilor de cannabis ar putea deveni o modalitate de gestionare pe viitor a durerii, ținându-se cont de metabolismul persoanei, de calitățile chimice ale plantei și de gradul posibilelor efecte secundare. Sunt necesare investigații suplimentare care să detalieze modul în care ingestia florilor de cannabis are impact asupra sistemului cardiovascular, endocrin, musculo-scheletal și metabolic.

sursa: News Medical

Data actualizare: 27-06-2022 | creare: 27-06-2022 | Vizite: 305
Bibliografie
Cannabis consumption may relieve fatigue according to new study, link: https://www.news-medical.net/news/20220620/Cannabis-consumption-may-relieve-fatigue-according-to-new-study.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce cunoaștem cu adevarat despre efectele consumului de marijuana asupra sănătății
  • Sportul și psihoterapia ameliorează oboseala pacienților cu cancer
  • Cum să reduci riscurile asociate consumului de cannabis - recomandări științifice
  •