Pubertatea precoce asociată cu șanse mai mari de migrene la fete

©

Autor:

Pubertatea precoce asociată cu șanse mai mari de migrene la fete
Cercetătorii de la University of Cincinnati au dezvăluit că fetele care ajung la pubertate mult mai devreme decât în mod normal pot avea șanse crescute de a suferi de migrene.
La studiu au participat 761 de adolescente cu vârste cuprinse între 8 și 20 de ani, iar studiul a avut loc pe o perioadă de 10 ani începând cu anul 2004.

Fetele înscrise la studiu, cu vârsta de 8-10 ani, au fost examinate la fiecare șase până la 12 luni. Cercetătorii au stabilit când au prezentat semne inițiale ale dezvoltării sânilor, ale creșterii părului pubian și când a fost începutul menstruației lor.

Fetele au răspuns la un chestionar privind durerile de cap pentru a afla dacă suferă de migrene. Vârsta medie la care au încheiat studiul a fost la 16 ani.

Dintre cei intervievați, 85 de fete (11%) au fost diagnosticate cu dureri de cap, în timp ce 53 de fete (7%) au avut migrene probabile și 623 de fete (82%) nu au avut migrene.

Cercetătorii au descoperit că fetele care sufereau de migrene au ajuns la pubertate mult mai devreme decât cele care nu aveau migrene.

„Studiile sugerează că obezitatea în copilărie este asociată cu pubertatea timpurie. Păstrarea greutății în limite normale ar putea împiedica debutul precoce al pubertății”, a declarat Vincent Martin, autorul studiului.

Rezultatele au fost prezentate la a 61-a reuniune științifică anuală „American Headache Society” din Philadelphia.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-07-2019 | creare: 18-07-2019 | Vizite: 695
Bibliografie
Early puberty in girls may be 'big bang theory' for migraine. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190711122700.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vârsta instalării pubertății asociată cu riscul dezvoltării unor afecțiuni mai târziu în viață
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Obezitatea maternă și diabetul gestațional ar putea favoriza instalarea precoce a pubertății la fete
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum