Scutecele influențează calitatea somnului copiilor

©

Autor:

Scutecele influențează calitatea somnului copiilor
Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Rutgers demonstrează că sugarii ai căror părinți nu își pot permite scutece nu au un somn de calitate. Studiul, publicat în Journal of Developmental Behavioral Pediatrics, este primul care examinează relația dintre purtarea scutecelor pe timpul nopții și somn.
Pentru studiu, cercetătorii au chestionat aproape 130 de părinți ai căror copii aveau vârsta de până la 3 ani. Părinții au primit întrebări cu privire la severitatea nevoii copiilor de scutece și cu privire la obiceiurile acestora de somn. Obiceiurile au inclus timpul necesar să adoarmă, cât de des se trezesc noaptea, care este cea mai lungă perioadă în care dorm și numărul total de minute de somn. Părinții au fost rugați, de asemenea, să raporteze dificultățile legate de rutinele de culcare, problemele de somn, locațiile de somn și percepțiile lor asupra calității somnului copilului.

Aproximativ 76% dintre părinții incluși în studiu nu își permiteau scutece cel puțin o dată pe an, în timp ce mai mult de o trăim nu aveau scutece pentru copiii lor lunar. O treime dintre copii au avut o dizabilitate de dezvoltare diagnosticată și 47% dintre părinți au avut îngrijorări cu privire la dezvoltarea copilului lor.

Cercetătorii au descoperit că părinții care s-au îngrijorat că nu au suficiente scutece cel puțin o dată pe lună au avut mai multe șanse să raporteze somnul copilului lor ca fiind unul dificil. În schimb, copiii proveniți din familii care nu au avut probleme în achiziția de scutece au avut mai multe șanse de a avea perioade de somn mai scurte, mai puține întreruperi ale somnului și scoruri totale de somn mai scăzute.

Descoperirile sugerează că medicii ar trebui să întrebe părinții despre nevoia de scutece în timpul vizitelor de îngrijire a copiilor și apoi să ajute familiile care nu își permit achiziția de scutece să primească ajutor în vederea achiziționării acestora. De asemenea, clinicienii ar trebui să ofere îndrumări cu privire la practicile adecvate de somn.

sursa: News Medical

Data actualizare: 06-05-2022 | creare: 06-05-2022 | Vizite: 253
Bibliografie
Children without diapers do not get quality sleep, study says, https://www.news-medical.net/news/20220503/Children-without-diapers-do-not-get-quality-sleep-study-says.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru un somn odihnitor și sănătos la copii
  • Co-sleeping – dormim în același pat cu bebelușul?
  • Siguranța copilului la somn
  •