Precizia gadget-urilor sportive diferă în funcție de locul în care sunt plasate

©

Autor:

Precizia gadget-urilor sportive diferă în funcție de locul în care sunt plasate
Un studiu recent arată că numeroase dispozitive de monitorizare a activității fizică prezintă valori diferite în ceea ce privește viteza, în funcție de locul unde sunt purtate.

Dispozitivele fitness sunt din ce în ce mai căutate, din dorința oamenilor de a fi mai activi și de a avea un stil de viață mai sănătos. În cadrul studiului au fost testate 4 dispozitive: accelerometrul The Actigraph, dispozitivul atașabil Fitbit One, ceasul Fitbit Charge HR, brățara Fitbit Flex and brățara Jawbone UP24.

Acuratețea celor 5 pedometre a fost testată în timp ce utilizatorul mergea, alerga ușor sau alerga cu viteză. Pedometrele au fost plasate la talie, încheietura mâinii stângi sau încheietura mâinii drepte.

Dispozitivul Fitbit One plasat la talie a obținut cea mai bună performanță dintre cele incluse în testare, în ceea ce privește viteza, în timp ce Jawbone UP24 a fost cel mai precis dispozitiv pentru încheietură. În ceea ce privește măsurarea viteze, cele pentru talie au avut cea mai bună acuratețe, comparativ cu cele pentru încheietură, dar între mâna dominantă și cealaltă nu au fost diferențe.

Autorii studiului menționează că locul în care se plasează pedometrul este poate cel mai important aspect de luat în considerare, în funcție de ceea ce vrem să monitorizăm.

Citeste aici mai multe despre alegerea dispozitivelor pentru monitorizarea activității fizice.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Gait & Posture.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 15-07-2019 | creare: 29-07-2017 | Vizite: 807
Bibliografie
Why you should consider more than looks when choosing a fitness tracker, link: https://medicalxpress.com/news/2017-07-tracker.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 10 motive să te apuci de sport
  • Efectele intensității antrenamentelor asupra stării de bine
  • Cum sunt afectați copiii de dependența de smartphone a părinților?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum