Substanțele psihedelice și-au câștigat un loc printre tratamentele psihiatrice inovatoare

©

Autor:

Substanțele psihedelice și-au câștigat un loc printre tratamentele psihiatrice inovatoare
La conferința Neuroscience 2023, cercetătorii au prezentat noi descoperiri privind potențialul compușilor psihedelici, precum psilocibina, găsită în diferite specii de ciuperci, ca tratamente noi pentru tulburări psihiatrice. Interesul pentru tratamentele psihedelice crește, FDA acordând statutul de „medicament revoluționar” unor astfel de compuși pentru tratarea depresiei și tulburării de stres posttraumatic (PTSD). Cu toate acestea, mecanismele biologice ale acestor substanțe și pacienții sau condițiile care ar putea beneficia de pe urma lor rămân în mare parte necunoscute.

Principalele descoperiri:

  • Tratamentul cu psilocibină a avut efecte opuse asupra învățării eliminării fricii la șobolanii de sex masculin și feminin (Phillip Zoladz, Ohio Northern University).
Într-un studiu, șobolanii au fost tratați cu psilocibină după ce au fost antrenați să asocieze un sunet cu un stimul care induce frică. Rezultatele arată că psilocibina poate ajuta în terapiile comportamentale pentru tulburările psihologice legate de frică, dar eficacitatea ei poate depinde de sexul individului.

  • Psihedelicele, inclusiv psilocibina și DMT (dimetiltriptamină), pot avea efecte diferite asupra învățării fricii în funcție de doză și sex la șoareci (John Razidlo, University of Wisconsin, Madison).
Un alt studiu a comparat efectele psilocibinei și DMT asupra învățării și extincției fricii la șoareci. S-a constatat că șoarecii masculi tratați cu psilocibină au arătat o reducere a reînnoirii fricii contextuale comparativ cu femelele, în timp ce șoarecii tratați cu DMT au prezentat o învățare afectată a extincției fricii odată ce amenințarea a fost îndepărtată.

  • Tratamentul cu psilocibină a redus semnele de sevraj fizic într-un model animal pentru dependența de nicotină (Belle Buzzi, Virginia Commonwealth University).
Într-un model de șoarece pentru dependența de nicotină, animalele care au primit psilocibină la încetarea nicotinică au arătat o reducere a semnelor de sevraj fizic. Rezultatele sugerează că psihedelicele precum psilocibina pot fi eficiente ca terapie potențială pentru renunțarea la fumat și că receptorul serotonină 2A este important pentru acest efect.

Frederick Barrett, directorul Johns Hopkins Center for Psychedelic and Consciousness, subliniază importanța cercetărilor prezentate pentru înțelegerea factorilor care pot influența eficacitatea acestor compuși, inclusiv sexul, doza și momentul administrării. Cercetările sunt susținute de agenții naționale de finanțare și organizații private de finanțare.

sursa: News Medical

Data actualizare: 15-11-2023 | creare: 15-11-2023 | Vizite: 245
Bibliografie
Exploring the use of psychedelics as novel treatments for psychiatric disorders, link: https://www.news-medical.net/news/20231113/Exploring-the-use-of-psychedelics-as-novel-treatments-for-psychiatric-disorders.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Utilizarea substanțelor psihedelice la terapeuți - o practică obișnuită
  • Mescalina - efecte şi riscuri
  • Neurobiologia experiențelor psihedelice cauzate de administrarea protoxidului de azot, ketaminei și LSD-ului este similară
  •