Tinerii cu psihoză pot fi identificați printr-o nouă modalitate, mult mai eficientă și mai convenabilă

©

Autor:

Tinerii cu psihoză pot fi identificați printr-o nouă modalitate, mult mai eficientă și mai convenabilă
Utilizarea chestionarelor disponibile pe tablete pentru screening-ul simptomelor psihozei la tineri poate dubla detectarea acestor simptome, indică un studiu publicat în jurnalul JAMA Psychiatry. Tehnologia poate fi o metodă eficientă și convenabilă de a identifica riscul de psihoză în rândul adolescenților și tinerilor adulți, permițând intervenții timpurii și prevenirea complicațiilor ulterioare.
Psihoza este o afecțiune mentală severă, care poate afecta gândirea, comportamentul și percepția unui individ. Simptomele pot include halucinații, idei delirante și probleme de comunicare. În general, afecțiunea se dezvoltă în adolescență sau la începutul vârstei adulte și poate fi asociată cu probleme de sănătate mentală, inclusiv cu schizofrenia.

În mod tradițional, screening-ul psihozei implică evaluarea simptomelor de către un profesionist în sănătate mintală. Cu toate acestea, acest proces poate fi costisitor și poate fi dificil să se ajungă la toți adolescenții și tinerii adulți. În plus, anumite grupuri de tineri, cum ar fi cei care trăiesc în comunități marginalizate sau care au acces limitat la îngrijirea medicală, pot fi mai puțin susceptibili să fie testați pentru psihoză.

În studiul actual, cercetătorii au utilizat o aplicație de screening a simptomelor psihozei pe tablete, care au fost date adolescenților și tinerilor adulți în cadrul unei clinici de sănătate mintală. Participanții au completat chestionarele pe tabletă în timpul așteptării lor în sala de așteptare, iar rezultatele au fost comparate cu cele obținute prin evaluarea tradițională a simptomelor de către un profesionist de sănătate mintală.

Rezultatele au arătat că utilizarea tabletei pentru screening-ul psihozei a dus la o detectare mai mare a simptomelor psihozei în rândul adolescenților și tinerilor adulți, comparativ cu evaluarea tradițională. În plus, participanții au arătat o preferință pentru screening-ul pe tabletă, în detrimentul metodei tradiționale de screening.

sursa: Science Daily
foto: UC Davis Health News

Data actualizare: 22-02-2023 | creare: 22-02-2023 | Vizite: 326
Bibliografie
Tablet-based screening doubles detection of psychosis symptoms in youth, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230220121906.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antipsihotice pot să nu fie recomandate în tratarea psihozei în stadii incipiente
  • Speranță pentru pacienții care suferă de psihoză
  • Riscul de psihoză crește semnificativ în rândul persoanelor care prezintă anxietate persistentă în copilărie
  •