Tulburare de personalitate instabil-emotionala de tip impulsiv

09-11-2021
Marian9898
Nu este medic/terapeut
Marian9898
Salut! De 3 ani sufar de tulburare de personalitate instabil emotionala de tip impulsiv cu decompensari psihotice si as vrea sa stiu ce sanse am sa mi revin sa nu mai am psihoze pentru ca antipsihoticele m-au schimbat complet. La inceput dupa prima psihoza am facut greseala sa iau medicamentul seroquel mai rar decat a specificat medicul fiindca eram in sesiune si voiam sa stau pana mai tarziu si sa invat, moment in care m a schimbat pe fluanxol depot ca sa nu mai am tendinta sa mai sar peste doze. A functionat 8 luni de zile, fiindca eu luam doar 1 injectie de fluanxol si nu 2 cum ar fi trebuit deoarece medicul de la socola a spus ca e suficient o injectie pe luna in timp ce medicul de la LSM insista sa iau 2 pe luna. Eu am ales sa fac o injectie pe luna fiindca acest medicament mi a prins foarte prost. Mi a scazut treptat toata motivatia de a face ceva, de a ma implica sau dedica pe ceva, pe scurt mi a luat tot cheful de a face lucruri. Doar ca am ales gresit si la 8 luni am facut o psihoza, in noiebrie. Am fost la spital m-am internat si a cazut psihoza pe faptul ca intre timp mi a schimbat medicamentul de somn. Eu imi revenisem la scurt timp dupa ce am facut injectia dar tot mam dus in spital chiar daca nu mai aveam nimica. Am iesit din spital tot cu o doza de fluanxol pe luna, doar ca cu 1 saptamana inainte sa mi fac injectia, in decembrie, am avut o alta psihoza, moment in care am trecut pe 2 injectii pe luna. Am vorbit cu doamna doctor de la LSM si mi a zis ca daca in 2-3 ani nu mai am nicio recadere in psihoza o sa ma scoata de pe antipsihotice, doar ca medicul de la socola cand il intreb imi zice mereu o sa vedem, nu pot sa ti zic acum.Au trecut 10 luni decand nu am mai avut nicio psihoza si tinand cont ca diagnosticul meu principal e tulburare de personalitate si nu ceva ca schizofrenie, am sanse sa mi revin?
2 comentarii
2
09-11-2021, ora 10:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. La 3 episoade psihotice e deja o boala cronica. Ar trebui luat tratament toata viata ca sa preveniti reaparitia altor episoade psihotice.
0
11-11-2021, ora 15:36
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai a zis bine medicul de la scoala adica vom vedea, ca nu are cum sti dinainte daca-ti revii sau nu, timpul va spune daca iti revi sau nu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul