Vitamina b12 cu antidepresive și antipshiotice

15-01-2024
Addycted
Nu este medic/terapeut
Addycted
Bună, interacționează vitamina b12 cu antidepresive sau antipshioticele ca am 3 zile de când iau vitamina b12 si ma simt foarte bine chiar pot sa zic ca e perfect dar am o stare de agitație nustiu de la ce ma puteți ajuta cu un sfat!?perfect ma refer pe partea pshiozei
16 comentarii
0
15-01-2024, ora 18:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Si mie imi dau agitatie. Oricum nu le poti lua mult. Cam 10 zile.
0
15-01-2024, ora 18:43
Addycted
Nu este medic/terapeut
Addycted
De ce doar 10 zile, nu mai am iluzi ganduri care sa îmi facă rău ma simt mult mai bine!
0
15-01-2024, ora 20:56
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
poti incerca un complex de B-uri de la secom. s-ar putea sa te ajute, daca zici ca b12 te ajuta.
se numeste Vitamin B-Complex 100
aditional vorbeste cu dr despre faptul ca simti o ameliorare de la b12. s-ar putea sa-ti dea B-uri in doze speciale

aditional, incearca sa adopti o dieta echilibrata, bogata in proteine in mod special, si colina
spre exemplu, daca nu iti da probleme de tranzit, carne/oua de doua ori pe zi

CE FEL DE PROTEINE
peste neaparat de 2 ori pe saptamana pt b-uri si omega 3. peste sa nu fie de pescarie. doar de ocean
oua aproximativ de 2 ori pe saptamana pt colina
ocazional ficat de pui pt b-uri - fiind foarte bogat in toate b-urile
carne de pui in general si nu carne rosie - explicatia fiind ca cea rosie elibereaza o substanta ''problema'' pt cei cu astfel de boli
0
15-01-2024, ora 22:25
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@vcc "explicatia fiind ca cea rosie elibereaza o substanta ''problema'' pt cei cu astfel de boli" - poti detalia te rog? Mi-a zis ceva si dr mea ca nu carne rosie si eu nu prea inteleg de ce.
0
16-01-2024, ora 03:09
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
@Lena
ti-as detalia, insa tot ce tin minte e ca un anume dr vorbise despre subiectul sanatate, iar intre altele mentionase ca de la carnea rosie creste o substanta x in creier, semnificativ mai mult decat o fac restul tipurilor de carne.. din pacate nu mai stiu cum se numea substanta. ce tin minte e ca acea substanta o studiasem la un moment dat, anterior clipului despre sanatate mentionat, si se parea ca este implicata in toxicitatea functiilor creierului la bolnavii cu boli psihiatrice. de aici facusem legatura intre cele doua ca nu e ok consumul carnii rosii.

deci practic e o deductie...
personal, nu cred ca aceasta carne rosie e un pericol, dar cred ca e posibil sa irite creierul intr-o masura semnificativa la cei aflati intr-o situatie deja delicata cum e initiatorul. asta fiind motivul pt care am mentionat importanta evitarii carnii rosii.
0
16-01-2024, ora 09:06
Addycted
Nu este medic/terapeut
Addycted
Mulțumesc frumos de ajutor!!!!
1
16-01-2024, ora 10:53
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@vcc Merci. Am cautat si am gasit de la dr care mi-a dat B12: "dieta cu continut redus de proteina animala si in special de carne rosie, pentru evitarea producerii excesive de
amoniac care va epuiza rezervele endogene de BH4"
"deficitul de BH4 poae duce la scaderea sintezei de L-DOPA si neurotransmitatori derivati.
Este factorul limitativ in sinteza de catecolamine si melanine."

Totusi eu in loc sa mai iau suplimentele astea multe as lua produse apicole. Am gasit un articol interesant de la firma Melidava numit "Depresie si nutritie" :

--------------*

(*modificat de admin)
0
16-01-2024, ora 15:03
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
apropos de L-Dopa... din ce stiu mucuna pruriens e bun pt cresterea ei. insa ma intreb daca e riscant sa luam un astfel de supliment. daca stiti ceva despre asta, sa imi ziceti si mie.
0
16-01-2024, ora 17:25
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Eu cred ca nu e ok. La noi cu schizo dopamina oricum e crescuta. Si medicamentele o blocheaza.
0
16-01-2024, ora 17:51
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
uite aici de ce am pus intrebarea

[citez]

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14668973/

While it is generally believed that administration of the dopamine precursor levodopa ( L-dopa) exacerbates symptoms of schizophrenia, numerous reports suggest that adjunctive L-dopa may be beneficial.

Results: When L-dopa was added to antipsychotic drugs, the overall improvement was moderate ( d=0.71) and highly significant ( P<0.0001). There were 16 other studies in which L-dopa was added to antipsychotic drugs, but which did not meet criteria for inclusion in the meta-analysis. In these, worsening occurred in less than 20% of patients; the percentage of improved patients varied widely but had a central tendency around 50%.

Conclusions:. In patients already on antipsychotic drugs, the addition of L-dopa can be beneficial. Dopamine agonists merit further consideration as adjuncts to antipsychotic drugs in the treatment of schizophrenia.
0
16-01-2024, ora 18:13
Addycted
Nu este medic/terapeut
Addycted
Mie doctorul mi.a spus ca nu mai produce dopamina creierul și de asta iau pastile!!!!
0
16-01-2024, ora 20:15
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Addycted eu stiu ca e invers: in schizofrenie si psihoze avema dopamina prea mare si avem nevoie de medicamente ca sa o scada.

Eu am facut analize de urina pt neuroatransmitatori si a iesit ca elimin dopamina peste limita unei persoane normale.
0
16-01-2024, ora 21:21
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
ma intreb daca nu exista cumva niste solutii de a vedea activitatea creierului, cu zonele cele mai active. asta ar fi, zic eu, un indicator f bun pt boli.
ma gandeam sa o intreb pe dr-ita, dar mi-e ca as fi putin ridicol. astept sa ma ridic putin financiar, ca in eventualitatea in care exista asa ceva, sa imi permit sa dau un 1000 euroi pe asa ceva... :) daca nu cumva si suma asta ar fi departe de realitate
0
16-01-2024, ora 22:09
Addycted
Nu este medic/terapeut
Addycted
Ar fi ceva, a folosit cineva terapia katone sau cum se numește sau aia cu electro șocuri de mica tensiune am auzit da da roade!
0
17-01-2024, ora 09:58
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Vitamina B12 este importantă pentru funcționarea normală a creierului și a sistemului nervos și poate avea un impact pozitiv asupra stării de bine generale. În ceea ce privește interacțiunea dintre vitamina B12 și antidepresive sau antipsihotice, iată câteva informații generale:

Interacțiuni Medicamentoase: În general, vitamina B12 nu interacționează semnificativ cu antidepresivele sau antipsihoticele. Cu toate acestea, fiecare persoană este diferită și reacționează diferit la medicație și suplimente.

Starea de Agitație: Agitația pe care o simți ar putea fi legată de mai mulți factori. Este posibil să fie o coincidență cu începerea vitaminei B12, sau ar putea fi legată de alte aspecte ale stării tale de sănătate sau de medicația pe care o iei. Este important să discuți acest simptom cu medicul tău.

Beneficiile Vitaminei B12: Deficiența de vitamina B12 poate duce la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv probleme neuropsihiatrice. Suplimentarea poate îmbunătăți simptomele asociate cu deficiența de B12.

Monitorizarea Efectelor: Este important să monitorizezi orice modificări pe care le simți și să le discuți cu medicul tău, în special dacă experimentezi agitație sau alte schimbări de dispoziție.

Consultul Medical: Dacă simptomele persistă sau se agravează, este crucial să consulți un medic. Ei pot evalua dacă suplimentul sau alt aspect al tratamentului tău necesită ajustări.

Stilul de Viață și Alimentația: Pe lângă suplimente, un stil de viață echilibrat și o dietă sănătoasă sunt importante pentru managementul afecțiunilor psihiatrice și pentru sănătatea generală.

În concluzie, în timp ce este puțin probabil ca vitamina B12 să interacționeze negativ cu antidepresivele sau antipsihoticele, este important să discuți cu medicul tău despre orice simptom nou sau agitație pe care o experimentezi. Acest lucru va ajuta la asigurarea că abordarea tratamentului tău este optimă și sigură.
0
17-01-2024, ora 10:01
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Afirmatia că în schizofrenie și psihoze există un nivel crescut de dopamină și că este necesară utilizarea medicamentelor pentru a scădea acest nivel reprezintă o simplificare a unei teorii complexe despre mecanismele acestor afecțiuni. Iată câteva aspecte importante pentru a înțelege mai bine acest subiect:

Teoria Dopaminergică a Schizofreniei: Aceasta este una dintre teoriile principale care încearcă să explice mecanismele biochimice din spatele schizofreniei. Conform acestei teorii, schizofrenia este asociată cu o activitate crescută a dopaminei în anumite părți ale creierului, în special în sistemul mesolimbic.

Rolul Dopaminei: Dopamina este un neurotransmițător important implicat în multe funcții cerebrale, inclusiv reglarea stării de spirit, motivației și recompensei. Un dezechilibru în sistemele dopaminergice poate afecta percepția, gândirea și comportamentul.

Medicația Antipsihotică: Antipsihoticele, cunoscute și ca neuroleptice, sunt frecvent utilizate în tratamentul schizofreniei și altor psihoze. Aceste medicamente funcționează prin blocarea receptorilor de dopamină, ceea ce poate ajuta la reducerea simptomelor pozitive ale schizofreniei, cum ar fi halucinațiile și delirul.

Complexitatea Schizofreniei: Deși teoria dopaminergică a fost semnificativă în înțelegerea schizofreniei, este important să se recunoască că această afecțiune este extrem de complexă și implică mai mulți neurotransmițători și sisteme neuronale, nu doar sistemul dopaminergic.

Abordarea Multifactorială în Tratament: Tratamentul schizofreniei nu se limitează doar la gestionarea nivelurilor de dopamină. Terapiile antipsihotice sunt combinată adesea cu terapie psihologică, suport social și intervenții pentru a îmbunătăți funcționarea globală.

Efectele Secundare ale Medicamentelor: Deși antipsihoticele sunt eficiente în controlul anumitor simptome, ele pot avea efecte secundare semnificative, și decizia de a le utiliza trebuie să fie făcută cu grijă, ținând cont de beneficii și riscuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul