Tongxinluo, asociat tratamentului standard, îmbunătățește evoluția post infarct miocardic acut (studiu amplu)

©

Autor:

Tongxinluo, asociat tratamentului standard, îmbunătățește evoluția post infarct miocardic acut (studiu amplu)
Infarctul miocardic cu supradenivelare de segment ST (STEMI) reprezintă o afecțiune majoră și periculoasă la nivel global. Chiar și cu cele mai bune tratamente medicale și de reperfuzie, pacienții cu STEMI se confruntă cu riscuri crescute de recurență a bolilor cardiovasculare și de deces spitalicesc. Într-un studiu recent publicat în JAMA, cercetătorii au investigat potențialul compusului medicinal chinezesc Tongxinluo de a îmbunătăți rezultatele clinice în rândul pacienților cu STEMI.
Substanțele active din Tongxinluo, cum ar fi peoniflorin, ginsenosidul Rg1 și ginsenosidul Rb1, au arătat proprietăți cardioprotectoare în studii anterioare, de dimensiuni mai mici sau pe animale.

Studiul a fost unul controlat, dublu-orb și randomizat, ce a inclus adulți diagnosticați cu STEMI în termen de o zi de la apariția simptomelor. Pacienții au fost recrutați din 124 de spitale din China și urmăriți până în decembrie 2021. Au fost aleși pacienți ce prezentau o supradenivelare a segmentului ST de cel puțin 0,2 mV în cel puțin două derivații adiacente sau noi blocuri de ramură stângă.

S-a evaluat impactul administrării de Tongxinluo pe o perioadă de un an, alături de terapiile standard pentru STEMI. Principalul punct final al studiului a fost apariția de evenimente adverse majore cardiovasculare sau cerebrovasculare (MACCEs) în prima lună de urmărire.

Rezultate și concluzii

Un număr de 3.777 de persoane (cu o vârstă medie de 61 de ani, dintre care 77% bărbați) au fost luate în considerare pentru analiză. Rezultatele au arătat că incidența MACCE-urilor a fost semnificativ mai mică în grupul care a primit Tongxinluo (3,4%) în comparație cu cel placebo (5,2%). Diferențele semnificative au fost observate și în ceea ce privește mortalitatea cardiovasculară.

Per ansamblu, Tongxinluo, ca adjuvant al terapiei pentru STEMI, a îmbunătățit semnificativ rezultatele cardiovasculare la unu și 12 luni. Cu toate acestea, sunt necesare investigații suplimentare pentru a înțelege mecanismele biologice subiacente prin care medicina tradițională chineză își exercită efectele în contextul STEMI.

sursa: News Medical
foto: Image Point Fr/Shutterstock.com

Data actualizare: 28-10-2023 | creare: 28-10-2023 | Vizite: 359
Bibliografie
In acute myocardial infarction patients, does adding a traditional Chinese medicine compound to standard treatments improve outcomes?, link: https://www.news-medical.net/news/20231026/In-acute-myocardial-infarction-patients-does-adding-a-traditional-Chinese-medicine-compound-to-standard-treatments-improve-outcomes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Temperatura scăzută poate fi un factor major pentru declanșarea infarctului
  • Cristalele de colesterol, un indicator al iminenței infactului miocardic
  • Depresia la pacienții cu infarct miocardic și accident vascular cerebral
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum