Soția mea are depresie și mi-a spus ca vrea sa se sinucida

04-01-2021
Alexandru.1
Nu este medic/terapeut
Alexandru.1
Buna ziua! Soția mea are depresie și în ultimul timp a început sa îmi spună ca vrea sa se sinucidă. Problemele au început acum mai bine de un an, după ce am aflat ca este însărcinată. A mers o perioada buna de timp, din noiembrie 2019 pana în martie 2020 la psihoterapeut și totul părea sa se întoarcă la normal. Apoi în iunie, după ce a născut, problemele au început din nou. Tristețe, vinovatie, frica de a sta cu copilul, și multe altele, la un nivel mult mai accentuat decât în timpul sarcinii. A început sa meargă iar la psihoterapeut cat și la psihiatru, de unde a primit un tratament pentru prima luna care nu a funcționat și care apoi a fost schimbat cu unul care da roade chiar și acum, dar la psiholog a renunțat sa mai meargă pentru ca a spus ca nu o mai ajuta cu nimic. Din când în când mai are crize, cum sa e nefericita, ca vrea sa divorțeze, sa plece din oraș etc, dar apoi se linisteste. Problema ea mare este ca crizele astea au inceput sa se înmulțească, ultima fiind chiar aseară. A spus ca este nefericita și ca nu găsește un motiv pentru care sa mai trăiască. Nu știu ce sa mai fac, cum sa mai procedez, având în vedere ca ii oer toată susținerea, vorbe frumoase, cât și ajutorul și indemnul de a merge la medici. Dacă psihoterapia și tratamentul medicamentos nu funcționează cum ar trebui, ca mai este de făcut? Adică.. are și o perioada lunga de când are insomnie și nu se poate odihni deloc. Ia stilnox în doza recomandata și nu are niciun efect, și a avut momente când a luat și trei pastile în decursul unei nopți și abia si-au făcut efectul. Știu ca nu este în regula, doza este prea mare, dar ea crede ca o ajuta. Va rog tare mult sa ma ajutați cu nite sfaturi pentru ca nu știu cum sa mai procedez ca să îmi ajut soția. Uneori am impresia ca nu mai rezist, și nici nu știu cu cine sa vorbesc despre asta, ca să ma descarc și sa fiu și liniștit pentru ea..va mulțumesc anticipat și îmi cer scuze pentru lunga poveste. O zi buna!
3 comentarii
0
04-01-2021, ora 20:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara.
Trebuie schimbat tratamentul. Uneori e nevoie de mai multe scheme de tratament pana o gaseste pe cea potrivita. Trebuie insistat. Exista multe antidepresive si somnifere.
0
05-01-2021, ora 21:59
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Aveti de grija in special daca a avut probleme cu depresia inainte de nastere acum poate apare depresia postnatala. Trebuie sa aveti mai mult grija de ea. Nu stiu cum aveti situatia parintilor sau socrilor, dar in anumite perioade ar fi salutar si ajutorul dumnealor. Daca a-ti putea iesi cu sotia in perioada asta de pauza acordata cand ar fi si dumnealor cu copilul, la munte sau undeva unde nu ati mai fost si ptr cateva ore bune. Dar asta sa aiba o regularitate in fiecare weekend de exemplu. Sunt adeptul cresterii copiilor cum era mai demult, cand erau si bunicii in aceeasi casa, iar acest lucru ajuta pe toata lumea.

Legat de medicamente incercati cu melatonina, am inteles ca si daca se ia mai multe pastile nu e nici o problema e o substanta naturala in organism.

Retelele Sociale de Sprijin(RSS) au cazut in ultimii ani dramatic in intreaga lume, o prima mare cadere cu aparitia Retelelor sociale on line, si a doua chiar din martie anul asta o data cu aparitia pandemiei. Vazusem acum vreo 5 ani un film pe youtube cu faptul ca s-a facut un studiu legat scaderea numarului mediu de prieteni de la aparitia retelelor sociale. Acum cu pandemia Retelele Sociale de Sprijin (RSS)efectiv AU CAZUT. De ce amintesc de aceste retele RSS??? Fiindca starea nostra de bine psihica, mentala s-a observat ca depinde de de pastrarea unei retele sociale de calitate. O relatie apropiata cu socrii sau parintii ajuta sa se mentina pe un minim aceste retele sociale.

Nu stiu cat sunteti de credincios dar va sfatuiesc sa faceti un pomelnic periodic, pe cate 6 saaptamani incluzand toata familia si rude apropiate. Ce mai este de facut, incercati sa vorbiti cu un preot cu macar cevaa ani de experienta si daca simtiti spovediti-va si impartasiti-va. Aduce-ti apa sfintita acum de la Boboteaza si beti in fiecare dimineata. Intrebati-l pe preot si vorbiti si cu sotia daca va dori sa vorbeasca cu dumnealui.

Dumnezeu Cel carea facut Cerul si Pamantul poate sa ne dea tamaduirea din situatii grele.
0
07-01-2021, ora 16:46
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna ziua, în primul rând va apreciez pentru faptul că cereți ajutorul in rezolvarea situației în care va aflati. Cu siguranta este o perioadă dificilă cea pe care o traversati, dar Dvs aveti resurse pentru a o depăși. Mergeți cu soția la un alt medic psihiatru, cereți alte opinii in ceea ce priveste schema de tratament. Personal consider potrivit ca o perioadă sa separați mama de copil, chiar si pt cateva ore pe zi, astfel încât soția sa se poata odihni, să continue psihoterapia, simptomele sa se diminueze si sa-si regăsească motivația de a trăi. Totodată atunci când va spune că este nefericită, vorbiti cu soția și provocati-o sa va spuna motivele din cauza cărora se simte asa. Pt Dvs nu au importanta probabil, dar asupra soției aceste cauze au un impact puternic. Încercați să găsiți împreună solutii pt a schimba/ diminua impactul acestora asupra psihicului soției.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul