Un număr mai mare de pași zilnic reprezintă o bună metodă de a evita complicațiile postoperatorii

©

Autor:

Un număr mai mare de pași zilnic reprezintă o bună metodă de a evita complicațiile postoperatorii
Un studiu prezentat la Congresul Clinic al Colegiului American de Chirurgi din 2023 subliniază importanța măsurării activității fizice în prevenirea complicațiilor postoperatorii. Cercetătorii au analizat datele de sănătate pentru 475 de persoane care au participat la programul „All of Us”, sponsorizat de Institutul Național de Sănătate din SUA, și care au folosit dispozitive Fitbit pentru a-și măsura pașii zilnici. Rezultatele au arătat că pacienții care au fost mai activi fizic înainte de operație au avut un risc redus cu 51% de a dezvolta complicații în termen de 90 de zile după procedură.

Autorul principal al studiului, Carson Gehl, sugerează că integrarea acestor date în registrele electronice de sănătate ar putea ajuta chirurgii să își personalizeze abordarea perioperatorie. Studiul nu s-a limitat la examinarea activității fizice imediate din perioada preoperatorie; în schimb, a inclus date pe termen lung, reflectând obiceiurile cronice de activitate fizică ale pacienților.

Desi studiul a inclus o varietate de tipuri de chirurgii și grupuri de vârstă, majoritatea participanților au fost femei albe cu o vârsta medie de 57 de ani, ceea ce ar putea limita aplicabilitatea generală a rezultatelor. Totuși, constatările sugerează că monitorizarea activității fizice înainte de operație ar putea fi un instrument util în evaluarea riscului de complicații postoperatorii și, eventual, în îmbunătățirea rezultatelor chirurgicale. Aceste rezultate deschid calea pentru studii viitoare care să confirme și să extindă aceste descoperiri.

sursa: News Medical

Data actualizare: 23-10-2023 | creare: 23-10-2023 | Vizite: 201
Bibliografie
More walking before surgery reduces postoperative complications, link: https://www.news-medical.net/news/20231020/More-walking-before-surgery-reduces-postoperative-complications.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: Mersul pe jos poate reduce semnificativ riscul de mortalitate
  • Mersul pe jos ar putea fi cheia sănătății
  • Viteza ideală de mers sau pedalat pentru a inhala cât mai puțin aer poluat
  •