Un tratament comun administrat pacienților care se confruntă cu un atac de cord nu oprește daunele asupra mușchiului cardiac

Un tratament comun administrat pacienților care se confruntă cu un atac de cord nu oprește daunele asupra mușchiului cardiac

©

Autor:

Un tratament comun administrat pacienților care se confruntă cu un atac de cord nu oprește daunele asupra mușchiului cardiac
Procedura chirurgicală de reperfuzie, ce presupune deschiderea arterelor coronare cu scopul dezobstruării arterei blocate È™i pentru oprirea daunelor asupra muÈ™chiului cardiac, efectuată la pacienÈ›ii cu un atac de cord, poate să nu fie la fel de eficientă în oprirea leziunilor musculare precum se credea anterior, conform constatărilor unui studiu recent.
Atacurile de cord apar atunci când vasul de sânge care furnizează oxigen muÈ™chiului inimii, cunoscut È™i sub denumirea de arteră coronară, este blocat brusc. La pacienÈ›ii cu atac de cord, gradul în care muÈ™chiul inimii este deteriorat ireversibil este direct legat de timpul care trece între apariÈ›ia simptomelor de atac de cord È™i momentul în care blocajul este deschis. Mai multe daune înseamnă un risc mai mare de complicaÈ›ii cardiace. Prin urmare, tratarea atacurilor de cord se concentrează pe deschiderea arterelor coronare cât mai repede posibil, printr-o procedură numită reperfuzie, adesea cu un stent.

În cadrul studiului, publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, cercetătorii au studiat probe de sânge ale pacienÈ›ilor cu atac de cord obÈ›inute înainte È™i după ce au primit terapie de reperfuzie. Folosind imagistica prin rezonanță magnetică cardiacă (RMN cardiac), au identificat în mod neinvaziv care pacienÈ›i au prezentat hemoragie în muÈ™chiul inimii după reperfuzie. Se È™tie că o proteină cheie numită troponină creÈ™te odată cu afectarea muÈ™chiului inimii. La pacienÈ›ii cu hemoragie musculară cardiacă, valorile troponinei au crescut mai rapid, atingând valori mai mari, în comparaÈ›ie cu pacienÈ›ii fără hemoragie.

Cercetătorii au demonstrat, de asemenea, că atunci când reperfuzia are ca rezultat sângerare internă în muÈ™chiul inimii, muÈ™chiul inimii poate continua să se deterioreze. Conform autorilor, lucrarea actuală este cu adevărat revoluÈ›ionară È™i va îmbunătăți în mod fundamental modul în care pacienÈ›ii care suferă atacuri de cord sunt îngrijiÈ›i.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-01-2022 | creare: 06-01-2022 | Vizite: 325
Bibliografie
New light shed on potentially damaging effects of standard heart attack treatment, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220104095605.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea față de starea de sănătate creÈ™te riscul de boli cardiovasculare
  • Infarct miocardic sau stop cardio-respirator?
  • Tratamentul timpuriu al durerii în piept poate salva vieÈ›i
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum