Utilizarea saunei de două ori pe săptămână ar putea reduce riscul de a dezvolta infecții

©

Autor:

Utilizarea saunei de două ori pe săptămână ar putea reduce riscul de a dezvolta infecții
Dacă până în prezent utilizarea saunei era văzută ca o modalitate de relaxare, cercetătorii au descoperit și efectele benefice pe care le poate avea pentru menținerea sănătății. Se pare că sauna poate ajuta la combaterea infecțiilor, cum ar fi pneumonia.

Cercetătorii de la Universitatea Bristol și de la Universitatea din Finlanda de Est au analizat 2000 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 42 și 61 de ani. Rezultatele publicate în European Journal of Epidemiology au indicat folosirea saunei în tratarea unor afecțiuni precum: crize de astm, pneumonie cauzată de infecții sau boli pulmonare obstructive cronice (BPOC).

Cercetările au arătat că în cazul bărbaților care folosesc sauna în mod regulat riscul de a dezvolta pneumonie scade cu 27%. Dacă merg de mai mult de 4 ori pe săptămână la saună, riscul de a dezvolta infecții scade la 14%. Deși studiile au fost realizate pe bărbați, cercetătorii au menționat că efectele saunei sunt aceleași și în cazul femeilor, datorită faptului că ajută la eliberarea căilor respiratorii.

Cu toate acestea, există câteva contraindicații pentru utilizarea saunei. Aceasta ar trebui să fie evitată de femeile însărcinate, de cei care au suferit un atac de cord, hipertensiune arterială sau hipotensiune arterială. De aceea, în cazul problemelor de sănătate este de preferat sa va consultați cu medicul în privința utilizării saunei.

Începând de acum, datorită acestor cercetări ne putem bucura atât de efectul de relaxare pe care sauna îl are, cât și de beneficiile pe care le are asupra sănătății, fiind totodată o activitate extrem de plăcută.

Sursa: Net Doctor

Data actualizare: 16-10-2017 | creare: 16-10-2017 | Vizite: 1472
Bibliografie
Using a sauna twice a week lowers our risk of infection, says study, Link: https://www.netdoctor.co.uk/healthy-living/news/a29022/sauna-health-benefits-study/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Beneficiile saunei asociate cu duș rece (sau gheață) după aceea (conform studiilor)
  • Sauna și exercițiile fizice reprezintă o combinație preventivă viabilă pentru reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare
  • Efectele psihologice ale relaxării în saună (studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum