Vaccinarea împotriva COVID reduce semnificativ riscul de spitalizare, inclusiv la pacienții infectați anterior

©

Autor:

Vaccinarea împotriva COVID reduce semnificativ riscul de spitalizare, inclusiv la pacienții infectați anterior
Persoanele infectate anterior cu virusul SARS-CoV-2 își pot reduce de până la cinci ori riscul de spitalizare în cazul unei noi infectări, dacă aleg să se vaccineze împotriva virusului, constată un nou studiu realizat de CDCs VISION Network, care a adunat date de la peste 200. 000 de persoane spitalizate în nouă state diferite.
Echipa de cercetare a analizat numărul persoanelor nevaccinate care au avut un test COVID-19 pozitiv cu mai mult de trei luni înainte de a fi spitalizați, precum și numărul persoanelor care au primit vaccinul Pfizer sau Moderna și care nu au fost diagnosticați cu COVID înainte de a fi internați la spital. Echipa de cercetare a descoperit că, în general, adulții nevaccinați cu o infecție anterioară cu COVID-19 aveau șanse de aproximativ cinci ori mai mari de a fi spitalizați decât cei care au fost vaccinați.

„Aceste date oferă dovezi puternice că vaccinarea oferă o protecție superioară împotriva COVID-19 decât exclusiv imunitatea naturală, dobândită în urma infectării”, a declarat unul dintre autorii studiului, Shaun Grannis, profesor de medicină de familie la Facultatea de Medicină a Universității din Indiana. „Mulți au întrebat dacă ar trebui să se vaccineze dacă au fost deja infectați. Această cercetare arată că răspunsul este da”.

Analiza datelor a constatat, de asemenea, că în rândul adulților de peste 65 de ani, vaccinurile ARNm au fost de aproape 20 de ori mai eficiente în prevenirea spitalizărilor decât imunitatea dobândită singură. Descoperirile studiului sunt în concordanță cu dovezile de laborator anterioare, care arată că vaccinurile ARNm creează niveluri ridicate de anticorpi, în timp ce, în rândul persoanelor infectate anterior și care se recuperează de COVID-19, nivelurile de anticorpi sunt diferite și invariabile, mai ales dacă au prezentat simptome ușoare sau au fost asimptomatici.

Rețeaua VISION, care a realizat studiul, include șapte organizații care contribuie și analizează date din sistemele de sănătate din SUA pentru a afla mai multe despre COVID-19. Lucrarea actuală, „Covid-19 confirmat în laborator printre adulții spitalizați cu boală asemănătoare COVID-19 cu imunitate SARS-CoV-2 indusă de infecție sau ARNm” este publicată în CDC‘s Morbidity.

sursa: Sience Daily

Data actualizare: 02-11-2021 | creare: 02-11-2021 | Vizite: 252
Bibliografie
COVID vaccines five times more effective at preventing COVID-related hospitalization than prior infection alone, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211029152244.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Va fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19 în viitorul apropiat?
  • Inteligența artificială folosită pentru a accelera cercetările privind vaccinurile și tratamentele împotriva COVID-19
  • Primul vaccin COVID-19 este sigur și determină răspuns imun rapid la specia umană
  •