Cum imi pot calcula ovulatia?

16-09-2019
c'ris
Nu este medic/terapeut
c'ris
buna ziua,

am 44 de ani si incerc (din nou) sa am un copil. nu am avut probleme de infertilitate, ba din contra fostul medic ginecolog imi spunea tot timpul ca ovulez - asta acum 2 ani. am si un fibrom de vreo 5 cm. acum incerc de 1 an si am inceput sa-mi calculez ovulatia. numai ca de vreo 2 luni ciclul meu s-a schimbat.nu numai ca si-a micsorat durata, e de 21-22 de zile si la inceput menstruatia imi vine vreo 3-4 zile - luna asta chiar 5 - doar cateva picaturi, dupa care porneste fluxul normal care tine vreo 3-4 zile. inainte aveam un ciclu de 26 de zile si menstruatia dura vreo 5. am calculat pe calculatoare online si de ex. luna asta ar trebui sa am ovulatie pe 17, iar perioada fertila este de pe 14-19. dar pe 14 mi-a inceput fluxul normal... asa ca nu stiu cum sa calculez sau daca este bun calcul facut online sau cum sa fac.
bine.. fac controale si o sa fac in continuare investigatii sa vad ce se intampla si ce se poate face, dar deocamdata pana ajung la alt medic vreau sa continui sa incerc asa, adica nu vreau sa ratez nicio luna :)

multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metoda temperaturii bazale
  • Metoda mucusului cervical - Billings
  • Metoda calendarului
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • Testele de ovulație
  •