Poliartrita reumatoida primele simptome? | Forumul Medical ROmedic

Poliartrita reumatoida primele simptome?

06-08-2020
marushea
Nu este medic/terapeut
marushea
Bună ziua! Am 36 de ani, 78 kg. 1.63 cm. De 3 ani mi se umfla câte o articulație la mana, o data la 8 luni, nu este roșie, nu frige, doar umflata și dureroasa, iar în trei zile trece de la sine.
Anul trecut am avut dureri mari de mani, în urma unei ecografii de părți moi, am aflat ca am sindrom tunel carpian, am făcut apoi EMG, în urma căruia am fost sfătuita sa ma operez la ambele mani.
La inceputul anului m-am operat, recuperarea a fost grea, deși se spune ca este o operație usoara. În luna iunie, am avut un accident casnic, mi-a căzut imprimanta peste picior, m-am ales cu un hematom, pe care l-am tratat cu lioton gel timp de 2 luni. Hematomul s-a mai dus, însă în iunie când se împlineau 8 luni și trebuia sa mi se umfle o articulație, mi s-a umflat o articulație de la picior. În 3 zile a trecut de la sine.
Zilele acestea m-am trezit cu dureri mari la ambele picioare, roseata, durere acuta, imposibilitatea de a merge. Prima zi am mers doar sprijinita și f greu, durere și dacă stăteam în pat. La piciorul drept a trecut imediat, piciorul stâng, unde am avut și hematomul și articulația umflata ma doare încă, a rămas un pic umflat, la glezna, însă durerea este deasupra spe gamba.
Poate fi un început de poliartrita reumatoida sau doar s-au suprapus simptomele? De ce ma duc cu gândul la aceasta boala, pentru ca în timpul operație de la mani, medicul chirurg mi-a spus ca articulațiile mâinilor sunt groase și rigide, iar ele trebuie sa fie fine și subțiri.
Menționez ca de fiecare data când am făcut analizele reumatologice, au ieșit foarte bine.
Mulțumesc!
2 comentarii
0
06-08-2020, ora 11:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Maladiile reumatologice (de natura auto-imuna) se manifesta adesea cu analize perfect normale (sunt denumite "sero-negative").
Acesta este motivul pentru care diagnosticul acestor afectiuni este 99% clinic (examinare directa) si doar 1% biologic (analize).
Prin urmare, trebuie sa consultati un reumatolog experimentat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-08-2020, ora 12:18
marushea
Nu este medic/terapeut
marushea
Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.