Activitatea fizică previne aproape patru milioane de decese premature în fiecare an

©

Autor:

Activitatea fizică previne aproape patru milioane de decese premature în fiecare an
Aproximativ patru milioane de decese sunt evitate în fiecare an de către persoanele active din punct de vedere fizic, potrivit unui nou studiu realizat de către cercetători de la Universitatea din Cambridge, împreună cu omologii de la Universitatea din Edinburgh.
În cadrul studiului, cercetătorii au folosit datele publicate anterior pentru 168 de țări cu privire la proporția populației care respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății şi realizează exerciții fizice într-o cantitate adecvată. Anchetatorii au identificat variații substanțiale între țări, cu o proporție de 33% din populație care au împlinit recomandările în Kuweit, comparativ cu 94%, proporția populației din Mozambic care au respectat recomandările.

Combinând aceste date cu estimări ale riscului relativ de a muri mai devreme pentru persoanele active, comparativ cu persoanele inactive, autorii au putut să estimeze proporția de decese premature care au fost prevenite, deoarece oamenii sunt activi fizic. Oamenii de știință au descoperit că la nivel global, datorită activității fizice, numărul de decese premature a fost în medie redus cu 15%, echivalentul a 3,9 milioane de vieți salvate pe an. În pofida unei variații considerabile a nivelurilor de activitate fizică între țări, contribuția pozitivă a activității fizice a fost remarcabil de consistentă pe tot globul. În țările cu venituri mici, în medie, 18% din decesele premature au fost evitate, comparativ cu 14% pentru țările cu venituri mari.

Cercetarea anumitor factori, precum lipsa activității fizice, dieta săracă, consumul de alcool și fumatul, tinde să se concentreze exclusiv asupra răului pe care acestea le aduc sănătății. Autorul studiului, dr. Paul Kelly de la Centrul de Cercetare pentru Sănătate de la Universitatea din Edinburgh, a declarat că este necesar să fie înțelese beneficiile pe care comportamentele sănătoase le conferă pentru a susține un organism sănătos.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-06-2020 | creare: 26-06-2020 | Vizite: 493
Bibliografie
Physical activity prevents almost 4 million early deaths worldwide each year, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200617194510.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câte calorii consumi când mergi vs când alergi?
  • Precizia gadget-urilor sportive diferă în funcție de locul în care sunt plasate
  • O oră de exerciții fizice pe săptămână poate preveni depresia
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum