Alimentele fortificate și beneficiile reale asupra sănătății

©

Autor:

Alimentele fortificate și beneficiile reale asupra sănătății
Recentul număr special publicat în revista Foods prezintă o compilație de cercetări științifice axate pe progresele în studiul alimentelor bogate în nutrienți, inclusiv fructele, legumele, nucile și uleiul de măsline. Cercetătorii examinează modul în care aceste alimente, care sunt bogate în proteine, fibre, vitamine și minerale, contribuie la sănătatea și bunăstarea generală. Numărul cuprinde șapte manuscrise, constând din cinci studii de cercetare originale și două recenzii, organizate în trei subteme.
Primul subiect aprofundează studiile care implică transformarea alimentelor pentru a îmbunătăți conținutul nutrițional al unor produse specifice, cum ar fi sucul natal de prune și pâinea fortificată cu lupin. În special, s-a constatat că microîncapsularea sucului natal de prune îi îmbunătățește stabilitatea și facilitează dezvoltarea alimentelor funcționale. În mod similar, adăugarea de făină de lupin a îmbunătățit semnificativ proprietățile nutriționale ale pâinii.

Al doilea set de articole explorează compoziția nutrienților și bioaccesibilitatea anumitor alimente, exemplificate prin semințele de soia. Cercetarea dezvăluie macro și microelementele prezente în diferite soiuri de roșii și demonstrează modul în care sucul de iarbă de grâu sporește valoarea nutritivă a diferitelor sucuri de fructe.

Al treilea segment de recenzii se concentrează pe efectele benefice ale iaurturilor și laptelui fermentat probiotic asupra sănătății, în special în legătură cu afecțiuni precum osteoporoza, bolile cardiovasculare și diabetul. În plus, sunt investigate proprietățile antibacteriene ale compușilor organosulfurați din ceapă, arătându-și potențialul de a modula microbiota intestinală și de a beneficia persoanele cu boli inflamatorii intestinale.

În concluzie, colecția diversă de cercetări prezentate în acest număr special pune în lumină multiplele beneficii pentru sănătate asociate consumului de alimente bogate în nutrienți. În timp ce cunoștințele obținute sunt semnificative, cercetătorii subliniază necesitatea continuării cercetării extinse în acest domeniu pentru a avansa și mai mult în înțelegerea potențialelor avantaje pe care aceste alimente le oferă pentru sănătatea și bunăstarea umană.

sursa: News Medical
foto: Tatjana Baibakova/Shutterstock.com

Data actualizare: 09-08-2023 | creare: 09-08-2023 | Vizite: 461
Bibliografie
Do nutrient-enriched foods improve human health?, link: https://www.news-medical.net/news/20230807/Do-nutrient-enriched-foods-improve-human-health.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: