Anorexia - o boală care face mai multe victime printre adolescenții băieți

©

Autor:

Anorexia - o boală care face mai multe victime printre adolescenții băieți
Un articol recent publicat în Canadian Medical Association Journal evidențiază necesitatea conștientizării pericolului anorexiei la băieții adolescenți. Anorexia nervoasă, o tulburare de alimentație care pune viața în pericol, este asociată în mod obișnuit cu femeile, însă are un impact semnificativ la bărbați, prezentând o rată de mortalitate de șase ori mai mare la bărbații afectați, comparativ cu populația generală de bărbați.
Articolul scris de Dr. Basil Kadoura și colegii de la Spitalul de Copii din Columbia Britanică și Universitatea din Columbia Britanică subliniază importanța depistarii precoce și a intervenției imediate pentru această tulburare.

Discuția subliniază că până la 0,3% dintre bărbați sunt diagnosticați cu anorexie nervoasă, dar stigmatizarea, concepțiile greșite asupra sănătății mintale și stereotipurile de gen îi împiedică adesea să caute ajutor, ceea ce duce la rezultate mai înrăutățite. Adolescenții de sex masculin, în special cei care se angajează în sporturi centrate pe corp, cum ar fi ciclismul sau luptele, cei din diverse medii rasiale și etnice și persoanele care se identifică ca gay, bisexuali, trans sau queer, sunt expuși unui risc crescut.

Recunoașterea anorexiei nervoase la bărbați implică screening-ul pentru potențiali indicatori cum ar fi comportamente de îmbunătățire a aspectului masei musculare, modificări ale dietei, exerciții fizice excesive, vărsături și utilizarea greșită a suplimentelor și steroizilor. Testul de alimentație orientată spre musculatură servește ca un instrument valoros de evaluare pentru astfel de comportamente.

Articolul avertizează asupra complicațiilor severe asociate cu anorexia nervoasă masculină, inclusiv instabilitatea semnelor vitale, bradicardia și dezechilibrele electrolitice, necesitând evaluări medicale cuprinzătoare pentru planificarea eficientă a tratamentului. Pentru îngrijirea în ambulatoriu, se recomandă tratamentul pe bază de familie, poziționând părinții ca figuri cheie în călătoria de recuperare a adolescenților, prin conducerea eforturilor de reabilitare nutrițională.

În concluzie, în timp ce mulți bărbați adolescenți cu anorexie nervoasă pot beneficia de tratamente în ambulatoriu de familie și de monitorizare medicală regulată, unele cazuri pot necesita spitalizare pentru a aborda în mod eficient tulburarea. Acest lucru evidențiază nevoia urgentă de conștientizare sporită și strategii de intervenție adaptate pentru combaterea anorexiei nervoase la bărbați.

sursa: News Medical

Data actualizare: 23-02-2024 | creare: 23-02-2024 | Vizite: 569
Bibliografie
Adolescent males with anorexia nervosa have higher mortality rates, link: https://www.news-medical.net/news/20240220/Adolescent-males-with-anorexia-nervosa-have-higher-mortality-rates.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependența de alimente
  • Femeile cu boală celiacă sunt de două ori mai predispuse la anorexie
  • Schimbări majore în structura creierului la persoanele cu anorexie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum