Beneficiile pentru sănătate și mediu ale produselor pe bază de plante, evidențiate de o nouă cercetare

©

Autor:

Beneficiile pentru sănătate și mediu ale produselor pe bază de plante, evidențiate de o nouă cercetare
Produsele de bază de plante, considerate o alternativă la cele de origine animală, sunt „mai sănătoase pentru sănătatea umană și mai durabile pentru mediu” decât produsele de origine animală, indică o nouă lucrare de cercetare, publicată în jurnalul Future Foods. Lucrarea susține că alimentele din plante „formulate pentru a reproduce gustul, textura și experiența de alimentație a produselor de origine animală” pot reduce cererea de carne și lactate.
Lucrarea de cercetare, realizată de psihologi de la Universitatea din Bath, s-a bazat pe analiza a 43 de studii care examinau impactului asupra sănătății și asupra mediului al alimentelor pe bază de plante, precum și asupra atitudinilor consumatorilor. Unul dintre studiile incluse în analiză a arătat că aproape 9 din 10 consumatorii de carne sau lactate pe bază de plante erau de fapt consumatori obișnuiți de alimente de origine animală sau flexitarienj (persoane cu un consum limitat de carne).

Lucrarea a constatat, printre altele, faptul că produsele de origine vegetală au provocat niveluri mai scăzute de emisii de gaze cu efect de seră decât produsele de origine animală. Unul dintre studii evidenția o reducere a emisiilor de CO2 cu aproximativ opt milioane de tone pe an în urma înlocuirii a doar 5% din carnea de vită cu o alternativă vegetariană, mazărea bogată în proteine. Înlocuirea burgerilor de vită cu burgeri vegani a redus cu 98% emisia de gaze cu efect de seră.

Autorii lucrării sugerează că produsele pe bază de plante necesită, în general, mult mai puțin teren agricol, necesită mai puțină apă și sunt mult mai puțin poluante, comparativ cu produsele de origine animală. De asemenea, produsele pe bază de plante oferă cantități mai mari de nutrienți, fiind cu mult mai sănătoase decât produsele de origine animală.

sursa: Science Daily
fto: AdobeStock

Data actualizare: 05-08-2022 | creare: 05-08-2022 | Vizite: 50
Bibliografie
Plant-based 'meat' 'healthier and more sustainable than animal products', link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/07/220729173204.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Eficiență pentru scădere ponderală și risc cardiovascular: dieta vegetariană vs. dieta mediteraneană
  • Dieta vegetariană/ flexitariană, benefică pentru talie și avantajoasă pentru buzunar
  • Vegetarienii ar putea avea un risc mai scazut de accident vascular cerebral
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.