Antiinflamatoarele administrate pe termen lung pot încetini dezvoltarea musculaturii la tineri

©

Autor:

Antiinflamatoarele administrate pe termen lung pot încetini dezvoltarea musculaturii la tineri
Administrate pe termen lung, antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) pot inhiba dezvoltarea musculară la tinerii sănătoși care se antrenează ridicând greutăți, în vederea creșterii masei musculare. Studiul în urma căruia s-a ajuns la această concluzie aparține universității de medicină Karolinska Institutet din Suedia și a fost publicat în revista Acta Physiologica.

La studiu au participat tineri cu vârsta între 18 și 35 de ani (bărbați și femei) împărțiți aleatoriu în două grupe. Persoanele dintr-un grup au primit o doză relativ ridicată de AINS (1.200 mg ibuprofen, echivalentul unei doze normale pentru 24 de ore), iar persoanele din celălalt grup au primit o doză relativ scăzută (75 mg acid acetilsalicilic) în fiecare zi, timp de opt săptămâni. În această perioada participanții la studiu au urmat și un program de creștere a masei musculare pentru zona coapselor, ce a constat în ridicare de greutăți și exerciții supervizate, de două-trei ori pe săptămână.

Cercetările au măsurat anumite variabile, ca forța musculară, creșterea musculară și markeri antiinflamatori în mușchi. La sfârșitul celor opt săptămâni, creșterea masei musculare a fost de două ori mai mare la grupul de persoane care a primit doza scăzută de aspirină, față de cei care au primit doza mare de ibuprofen.

„Am folosit ibuprofenul, având în vedere că este cel mai studiat antiinflamator de pe piață, dar suntem de părere că și celalalte AINS în doze mari au efecte similare. Rezultatele noastre sunt importante, deoarece aceste medicamente sunt foarte populare - diclofenac, fenoprofen, indometacin, ketoprofen, naproxen, piroxicam, etc.”, a declarat Tommy Lundberg, investigator principal.

Analiza biopsiilor a arătat că markerii de inflamație erau inhibați la grupul care a luat ibuprofen. Acest lucru sugerează că asocierea între procesul inflamator și antrenamentul cu greutăți este benefică pe termen lung pentru creșterea masei musculare, cel puțin la persoanele tinere. Studii anterioare au arătat că medicamentele antiinflamatoare pot proteja persoanele în vârstă de pierderea masei musculare asociată cu înaintarea în vârstă. Prin urmare, mecanismele ce reglează masa musculară diferă la persoanele tinere de cele la persoanele vârstnice.

Sursa: News Medical

Data actualizare: 29-08-2017 | creare: 29-08-2017 | Vizite: 1767
Bibliografie
Long-term use of anti-inflammatory drugs can slow muscle growth in young people, link: https://www.news-medical.net/news/20170828/Long-term-use-of-anti-inflammatory-drugs-can-slow-muscle-growth-in-young-people.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi cercetări evidențiază efecte secundare neașteptate ale analgezicelor obișnuite
  • De ce nu se recomandă administrarea zilnică de ibuprofen pentru prevenția Alzheimerului
  • Antiinflamatoarele non-steroidiene cresc riscul cardiovascular la pacienții cu osteoartrită
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum