Antiinflamatoarele nesteroidiene sunt cele mai eficiente medicamente non-opioide împotriva durerilor de spate

©

Autor:

Antiinflamatoarele nesteroidiene sunt cele mai eficiente medicamente non-opioide împotriva durerilor de spate
O meta-analiză recent publicată în Journal of Orthopaedic Research a examinat eficacitatea mai multor medicamente non-opioide folosite în tratarea durerii acute de spate, pentru a determina care dintre acestea sunt cele mai eficiente. În cadrul analizei au fost incluse 18 studii clinice randomizate, cu peste 3.400 de participanți, care au comparat diferite medicamente non-opioide, inclusiv antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), acetaminofen și gabapentin.
Durerea acută de spate reprezintă o problemă comună, care poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv de traumatisme, suprasolicitare sau tensiune musculară. Tratamentul poate include atât medicamente opioide (n.r. clasă de medicamente care acționează asupra receptorilor opioizi din sistemul nervos central), cât și medicamente non-opioide. Deoarece medicamentele opioide pot provoca dependență, se caută în mod obișnuit alternative non-opioide mai sigure și eficiente.

Analiza actuală, menită să identifice cele mai eficiente medicamente non-opioide în tratarea durerilor de spate, a arătat că medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul și diclofenacul, au fost cele mai eficiente medicamente în reducerea durerii acute de spate.

Cu toate acestea, autorii menționează faptul că este important de subliniat că eficacitatea diferitelor medicamente poate varia de la o persoană la alta, în funcție de severitatea și cauza durerii de spate. Prin urmare, este important ca tratamentul optim să fie determinat în urma unei discuții cu medicul curant. Pe lângă medicamente, există și alte opțiuni de tratament non-opioide pentru durerea de spate, cum ar fi terapia fizică, terapia prin masaj, acupunctura și terapia cognitiv-comportamentală.

sursa: News Medical

Data actualizare: 24-02-2023 | creare: 24-02-2023 | Vizite: 233
Bibliografie
Analysis examines which non-opioid drugs are best for treating acute low back pain, link: https://www.news-medical.net/news/20230222/Analysis-examines-which-non-opioid-drugs-are-best-for-treating-acute-low-back-pain.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antiinflamatoarele administrate pe termen lung pot încetini dezvoltarea musculaturii la tineri
  • Noi cercetări evidențiază efecte secundare neașteptate ale analgezicelor obișnuite
  • De ce nu se recomandă administrarea zilnică de ibuprofen pentru prevenția Alzheimerului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum