Beneficiile legumelor crucifere asupra bolilor cardiovasculare

©

Autor:

Beneficiile legumelor crucifere asupra bolilor cardiovasculare
Oamenii de știință avertizează că afecțiunile cardiovasculare ar putea fi prevenite prin consumul unor legume precum broccoli și varză de Bruxelles.
Bolile vasculare afectează vasele de sânge prin depuneri de grăsime și calciu la nivelul pereților vasculari. Prin formarea acestor depuneri se reduce fluxul sanguin la nivelul segmentului afectat, consecințele care derivă din aceasta sunt accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord.

Studiile realizate pentru a identifica posibilele efecte benefice ale legumelor crucifere au fost dezvoltate cu mai mulți ani înainte. Rezultatele acestora au adus dovezi importante legate de scăderea riscului bolilor cardiovasculare la persoanele care consumau aceste legume, însă mecanismele implicate nu au putut fi identificate.

Autorii studiului actual au constatat că persoanele care consumau legume precum broccoli și varză de Bruxelles acumulau cantități mai mici de calciu la nivelul arterelor și în special la nivelul aortei.

Lauren Blekkenhorst, autorul principal, a precizat că femeile vârstnice care consumă acest tip de legume au un risc mai mic de a dezvolta calcifieri la nivelul vaselor de sânge. Acest fapt ar putea fi datorat conținutului crescut în vitamină K al acestor legume, vitamina K având capacitatea de a inhiba calcificările de la nivelul vaselor sanguine.

Studiul a fost realizat pe un grup de 684 de femei din Australia, cunoscut fiind faptul că bolile cardiovasculare sunt printre primele cauze de deces în Australia. Fiecare persoană inclusă în studiu a consumat aproximativ 45g de legume crucifere zilnic, constatându-se la fi al că riscul de afecțiuni cardiovasculare a scăzut cu 46%. Cu toate acestea, pe lângă legumele crucifere și alte legume și fructe au efecte benefice asupra stării de sănătate.

Rezultatele obținute sunt foarte valoroase, putând contribui alături de tratamentele deja existente la prevenția și tratamentul bolilor de inimă. Heart Foundation recomandă includerea în regimurile alimentare proprii a legumelor și a fructelor, pentru a realiza un consum constant zilnic.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-08-2020 | creare: 27-08-2020 | Vizite: 568
Bibliografie
Broccoli and Brussels sprouts a cut above for blood vessel health, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/08/200820102434.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul moderat de alcool pentru o inimă sănătoasă – un mit?
  • Decalarea programului de somn în weekend este nocivă pentru sănătate
  • Rolul zincului împotriva complicațiilor diabetului
  •