Boala ficatului gras non-alcoolic, combătută cu ajutorul legumelor

©

Autor:

Boala ficatului gras non-alcoolic, combătută cu ajutorul legumelor
Un compus natural găsit în legumele crucifere ar putea contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor diagnosticate cu boală hepatică grasă non-alcoolică.
O cercetare recentă arată că indolul, un compus care se găsește în varză sau conopidă, poate reduce inflamația ficatului în boala hepatică grasă non-alcoolică. Rezultatele cercetării sporesc speranțele pentru dezvoltarea unor tratamente noi împotriva bolilor hepatice inflamatorii non-alcoolice.

Boala hepatică grasă non-alcoolică este caracterizată de acumularea excesivă de grăsimi cu rezistență la insulină la nivelul ficatului, din alte cauze decât consumul de alcool. De regulă, boala hepatică grasă non-alcoolică apare din cauza unei alimentații nesănătoase, bazată pe consumul excesiv de grăsimi saturate. În condițiile în care nu este abordată corect, poate să se complice și să determine apariția cirozei sau a cancerului hepatic.

Deoarece boala hepatică grasă non-alcoolică este mult mai frecventă la persoanele supraponderale, cercetătorii au încercat să înțeleagă modul în care stilul de viață și greutatea influențează inflamarea hepatică. Cercetătorii au analizat datele obținute de la 137 de subiecți, descoperind că persoanele cu un indice de masă corporală mai mare tind să aibă niveluri mai mici de indol în sânge și o cantitate mai mare de depuneri de grăsimi la nivelul ficatului. Impactul indolului asupra sănătății ficatului a fost studiat pe modele animale, concluzia finală fiind aceea că aportul crescut de indol poate să determine scăderea semnificativă a inflamației ficatului.

Autorul studiului, Chaodong Wu., a declarat: „Pe baza acestei cercetări, credem că alimentele sănătoase cu capacitate ridicată de producție de indoli sunt esențiale pentru prevenirea bolilor hepatice grase non-alcoolice și sunt benefice pentru îmbunătățirea sănătății persoanelor care se confruntă cu boala.” Cercetarea vine să confirme ipoteza conform căreia modificarea dietei poate ajuta la prevenirea sau chiar tratarea bolilor și la îmbunătățirea stării generale de sănătate a individului.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-02-2020 | creare: 17-02-2020 | Vizite: 92
Bibliografie
Natural compound in vegetables helps fight fatty liver disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200207123746.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre durata alăptării, obezitatea maternă și hepatopatiile non-alcoolice la adolescenți
  • Consumul ridicat de carne roșie și mezeluri asociat cu ficatul gras și diabetul
  • Riscul de boli hepatice este dublu pentru femeile cu ovare polichistice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.