Calitatea de a fi curios ar putea promova memorarea

©

Autor:

Calitatea de a fi curios ar putea promova memorarea
O nouă cercetare de la Universitatea Duke sugerează că trecerea de la atitudinea că lucrurile sunt urgente și iminente la o atitudine de curiozitate și explorare poate îmbunătăți semnificativ memoria.
Studiul a implicat participanți care au pretins că sunt hoți de artă într-un muzeu de artă virtual. Un grup a fost instruit să joace jocul pe computer ca și cum ar executa furtul cu o mare grabă, în timp ce celălalt grup a jucat același joc, dar cu mentalitatea de a cerceta muzeul pentru un viitor jaf. În ciuda jocului și a punctajelor identice, grupul cu atitudinea de curiozitate a arătat o memorie mai bună în ziua următoare. Au recunoscut corect mai multe picturi, și-au amintit valorile și și-au amintit operele de artă mai valoroase. Pe de altă parte, grupul urgent a excelat în identificarea ușilor cu piese scumpe, ceea ce a condus la o colecție de artă mai valoroasă.

Descoperirile studiului indică faptul că aceste diferențe subtile de motivație - determinate de urgență versus curiozitate - ar putea avea implicații semnificative pentru provocările din lumea reală. O abordare curioasă ar putea ajuta la încurajarea memoriei și acțiunii pe termen lung, făcând-o potențial utilă în scenarii precum motivarea oamenilor să caute informații sau să facă schimbări în stilul de viață. În schimb, o abordare urgentă poate fi mai potrivită pentru probleme pe termen scurt sau acțiuni imediate.

Cercetătorii au găsit, de asemenea, dovezi care sugerează că urgența și curiozitatea activează diferite regiuni ale creierului. Urgența angajează amigdala, asociată cu memoria fricii, ceea ce duce la amintiri concentrate și eficiente. Curiozitatea, pe de altă parte, implică hipocampul, vital pentru formarea unor amintiri detaliate pe termen lung.

Implicațiile acestor descoperiri se extind dincolo de îmbunătățirea memoriei. Cercetătorii cred că învățarea indivizilor să-și manipuleze propriile răspunsuri neurochimice prin manevre psihologice ar putea avea aplicații în tratarea tulburărilor psihice și în promovarea flexibilității psihologice.

În general, studiul subliniază importanța înțelegerii și utilizării strategice a diferitelor mentalități pentru a optimiza memoria și procesele de luare a deciziilor pentru diferite situații din viața reală.

sursa: News Medical

Data actualizare: 27-07-2023 | creare: 27-07-2023 | Vizite: 252
Bibliografie
The power of curiosity: How to use it to boost learning, link: https://www.news-medical.net/news/20230725/The-power-of-curiosity-How-to-use-it-to-boost-learning.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stimularea electrică transcraniană ar putea îmbunătăți memoria persoanelor tinere
  • Îți stimulezi mintea suficient de mult? Află cum să faci asta
  • Îmbunătățirea memoriei prin creșterea nivelului de histamină
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum