Consumul de arahide, asociat cu scăderea ratei mortalității

©

Autor: Redacția ROmedic

Consumul de arahide, asociat cu scăderea ratei mortalității
O dietă alimentară bogată în arahide ar putea reprezenta secretul unei stări de sănătate mai bune și, implicit, al unei vieți mai longevive, arată un recent studiu științific.

O echipă de cercetare din SUA – formată din specialiști de la Vanderbilt University School of Medicine, Nashville, Tennessee și Fielding School of Public Health, University of California, Los Angeles – a găsit asocieri importante între consumul de arahide și scăderea ratei mortalității.

În baza unei serii ample de studii, oamenii de știință au descoperit că obiceiul de a consuma constant arahide poate fi foarte sănătos, având ca efect combaterea multor cauze comune de deces – incluzând bolile cardiovasculare.

Cercetarea a fost realizată în baza unui număr de 71.764 de subiecți din SUA – bărbați și femei de etnii diferite, provenind preponderent din pătura săracă a societății – și a unui grup de 134.265 de cetățeni chinezi, cu domiciliul în Shanghai, divizați pe categorii de sex.

Studiul a vizat obiceiurile alimentare ale persoanelor cu venit financiar minim spre mediu și dietele bazate într-o proporție semnificativă pe arahide dintre cele mai ieftine.

Deși nu s-a putut stabili cu precizie raportul cauză-efect între consumul de arahide și o rată mai scăzută a mortalității, echipa de specialiști a ajuns la concluzii pe cât de surprinzătoare, pe atât de promițătoare:
  • pentru grupul de subiecți americani, s-a constatat că indivizii care consumau cele mai mari cantități de arahide prezentau un risc cu 21% mai mic de a deceda, față de cei cu diete sărace în acest aliment, indiferent de cauza care ar provoca încetarea din viață;
  • pentru grupul de subiecți chinezi, obiceiul constant de a consuma arahide a fost corelat cu o diminuare a riscului de deces cu 17%;
  • per total, alimentația bogată în arahide a fost asociată cu reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cardiace – boala cardiacă ischemică (boala coronariană, care determină atacul de cord și infarctul miocardic).

Concluziile complete ale prezentului studiu au fost publicate în JAMA Internal Medicine.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 04-12-2019 | creare: 05-03-2015 | Vizite: 1859
Bibliografie
Eating nuts linked to 20% cut in death rates, link: http://www.medicalnewstoday.com/articles/290183.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alternarea între o dietă bogată în grăsimi și o dietă echilibrată poate ajuta la controlarea obezității
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Nutriția personalizată este superioară recomandărilor universale pentru o alimentație sănătoasă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.