Cicatricile vindecate nu au un impact asupra atractivității

©

Autor:

Cicatricile vindecate nu au un impact asupra atractivității
Un studiu publicat recent în jurnalul științific Plastic and Reconstructive Surgery a descoperit că persoanele care au avut cicatrici iar în prezent au semne pe chip sunt la fel de atractive precum persoanele fără cicatrici. (1)
Contrar opiniei generale cicatricile vindecate nu afectează prima impresie și atractivitatea ci chiar pot crește senzația de prietenie. (2)

Pentru acest studiu, oamenii de știință au proiectat un chestionar online. Cei 1.800 de voluntari au fost expuși la mii de imagini apoi au evaluat figurile în privința încrederii transmise, a prieteniei și a atractivității.

În urma analizei datelor s-a arătat că prezența cicatricilor faciale nu afectează semnificativ atractivitatea. Potrivit rezultatelor atractivitatea pentru o persoană care are cicatrice a fost de 4,25 în timp ce în cazul persoanelor fără cicatrici a fost de 4,26 pe o scală de la 0 la 5.

Mai mult, se pare că persoanele cu o cicatrice aflată sub ochi sunt mai puțin atractive, încrezătoare și prietenoase însă doar în cazul cicatricilor orientate perpendicular pe liniile feței. Prin comparație, cicatricile paralele cu liniile feței au crescut ușor ratingul evaluărilor.

Aceste rezultate pot fi îmbucurătoare pentru persoanele care cred că prezența cicatricilor faciale le afectează negativ aspectul fizic și modul în care sunt percepute de către cei din jur.

sursa: News Medical

Data actualizare: 05-12-2022 | creare: 05-12-2022 | Vizite: 175
Bibliografie
1. Well-healed minor facial scars have little or no effect on ratings of attractiveness, study suggests, link: https://www.news-medical.net/news/20221129/Well-healed-minor-facial-scars-have-little-or-no-effect-on-ratings-of-attractiveness-study-suggests.aspx
2. Facial Scars: Do Position and Orientation Matter?, link: https://journals.lww.com/plasreconsurg/Fulltext/2022/12000/Facial_Scars__Do_Position_and_Orientation_Matter_.13.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scapi de cicatrici?
  • Atracția sexuală - normal vs patologic
  • Vindecarea pielii fără cicatrici este posibilă cu ajutorul unei proteine din midii
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum