Consumul de alcool la tineri crește riscul cardiovascular

©

Autor:

Consumul de alcool la tineri crește riscul cardiovascular
Un studiu coordonat de Mariann Piano de la Vanderbilt University School of Nursing a demonstrat că tinerii care consumă prea mult alcool în mod frecvent sunt supuși mai multor factori de risc de tip cardiovascular cum ar fi creșterea tensiunii arteriale, a colesterolului și a nivelului de zahăr în sânge decât cei care nu consumă alcool.

Rezultatele studiului publicate în Journal of the American Heart Association susțin că efectele consumului de alcool asupra organismului nu sunt imediat sesizabile. Cercetarea sugerează că dezvoltarea hipertensiunii arteriale înainte de vârsta de 45 de ani este asociată cu riscuri semnificativ mai mari de deces cardiovascular ulterior în viață.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 4.710 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani care au fost examinate în cadrul campaniilor U. S. National Health and Nutrition Examination Survey din anii 2011-2012, respectiv 2013-2014. Participanții au fost împărțiți în categorii distincte, fie ca persoane care nu consumă alcool, fie ca persoane care consumă băuturi alcoolice de 12 ori sau mai puțin pe an, sau ca persoane care consumă alcool frecvent (de peste 12 ori pe an).

Cercetătorii au constat, astfel unele diferențe în modul în care consumul excesiv de alcool afectează bărbații și femeile. La persoanele de sex masculin s-a înregistrat o tensiunea arterială sistolică mai mare și colesterol mărit, iar, la persoanele de sex feminin care consumau, în mod repetat băuturi alcoolice s-au observat niveluri mai ridicate ale zahărului în sânge comparativ cu cei care nu consumau alcool.

Rata consumului de alcool este ridicată în rândul tinerilor. În comparație cu generațiile anterioare, consumul regulat și excesiv de alcool supune tinerii la riscuri mai mari de sănătate.

Data actualizare: 15-08-2018 | creare: 15-08-2018 | Vizite: 1030
Bibliografie
Young drinkers beware: Binge drinking may cause stroke, heart risks. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180809175102.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  •