Consumul iresponsabil de alcool crește riscul de dependență și alte probleme asociate cu alcoolul

©

Autor:

Consumul iresponsabil de alcool crește riscul de dependență și alte probleme asociate cu alcoolul
Persoanele care consumă alcool în cantități moderate, dar care depășesc consumul considerat normal cu anumite ocazii, sunt mai expuse riscului de a deveni dependente de alcool, comparativ cu cei care consumă cantități moderate de alcool în general și care nu fac excese, constată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Texas din Austin.

Publicat de Elsevier, studiul arată că băutorii care consumă cantității totale moderate de alcool săptămânal, dar care au un tipar de consum excesiv de alcool (un consum iresponsabil doar într-o anumită zi), au șanse de două până la cinci ori mai mari să se confrunte cu probleme legate de alcool la un interval de până la nouă ani de la începerea studiului. Mai exact, două persoane cu un consum total similar de alcool pot avea riscuri diferite pentru tulburări asociate alcoolului, în funcție de cantitatea consumată zilnic.

„O persoană cu un consum total de șapte băuturi într-o singură zi din săptămâna prezintă un profil de risc mai mare decât cineva cu un consum total de o băutură pe zi, deși cantitatea de alcool consumată în acea săptămâna este același”, declară autorul studiului, Charles Holahan, profesor de psihologie la Universitatea din Texas Austin.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat răspunsurile în cadrul unui sondaj ale peste 1.200 de persoane cu vârsta de minimum 30 de ani, care s-au declarat consumatori de alcool. Datele au permis cercetătorilor să identifice tiparele de consum ale respondenților pe parcursul unei perioade de nouă ani și să asocieze tiparele de consum cu anumite probleme asociate cu alcoolul, precum consumul excesiv de alcool.

Data actualizare: 01-07-2022 | creare: 01-07-2022 | Vizite: 460
Bibliografie
Moderate drinkers who binge alcohol are at greater risk of developing alcohol problems, https://www.news-medical.net/news/20220609/Moderate-drinkers-who-binge-alcohol-are-at-greater-risk-of-developing-alcohol-problems.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este legătura dintre alcool și tensiunea arterială?
  • Consumul excesiv de alcool ar putea crește riscul de demențe precoce
  • Care sunt consecințele unei extra porții de băuturi alcoolice?
  •